НАРАДА1

 

Профспілковий рух в Україні має бути консолідованим, тільки спільними зусиллями можна забезпечити ефективний захист соціально-економічних прав та інтересів людини праці. Така головна ідея, яку висловили учасники робочої наради керівників профоб’єднань на національному рівні, яка з ініціативи Федерації профспілок відбулась 12 грудня.

Відкриваючи засідання, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що у сучасних складних політичних і соціально - економічних умовах, як ніколи, потрібні консолідовані дії всіх профоб’єднань для вирішення актуальних і болючих проблем, які сьогодні турбують працівників. Він підкреслив: ми маємо виробити консолідовану профспілкову позицію щодо проекту Трудового кодексу, що ініціювало Міністерство соціальної політики, а також до ініційованих Міністерством фінансів соціальних обмежень.

НАРАДА

 

 

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий проінформував учасників наради про стан сучасного профспілкового руху в Україні, навів низку фактів та прикладів того, що профспілки відіграють значну роль у суспільному житті країни.

Заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк зазначив, що метою цієї зустрічі є консолідація профспілкового руху України. При цьому ФПУ демонструє принципово нове бачення співпраці з іншими профспілковими об’єднаннями. Пік цієї співпраці – Всеукраїнський форум профспілок, який відбувся 7 жовтня. Консолідація, на його думку, має бути у діагностиці соціальної справедливості серед працюючих, формуванні солідарної позиції щодо вирішення цих проблем та у дискусії навколо Трудового кодексу.

 

НАРАДА2

Відбулось жваве, гостре обговорення пропозицій з боку ФПУ та присутніх на нараді керівників профоб’єднань на національному рівні.

Підбиваючи підсумки дискусії, Григорій Осовий зазначив, що діяти треба консолідовано, діяти треба, не марнуючи часу, бо зараз головний пріоритет – це зупинити антисоціальний наступ на права людини праці. Це можна зробити або шляхом соціального діалогу, або шляхом застосування всіх законних засобів, які мають у своєму арсеналі профспілки. Але в будь-якому разі – це треба здійснювати консолідовано та результативно.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ