УГ

 

Петро Чулков, гірничий майстер дільниці ДКТ «Шахта «Червоноградська», Львівська обл., голова профспілки на своєї дільниці:

 

- Ситуація у нас така: нам навіть за грудень ще не виплатили половину зарплати. Обіцяли у лютому дати – не дали. Ми вже приїздили і під Кабмін і під Верховну Раду. Ось приїхали втретє. Попереднього разу було заключнено меморандум про те, що наше вугілля будуть брати на наші західні електростанції. Вони його беруть, але гроші нам не дають. І тому нам не виплачують зарплату.

Було домовлено, що будуть брати по одній ціні, але беруть за ціну, що менше тієї, що домовлялися, та і того не виплачують. Тому ми вимагаємо, щоб нам нормальну ціну за вугілля поставили, а по-друге, щоб нам вчасно виплачували зарплату і щоб наші шахти не позакривали.

Ми зараз вкладаємо власні кошти у виробництво, наприклад, купили в лаву ліс. Ми хочемо зберегти власні робочі місця, але нам ніхто ці гроші не вертає. Соціальні права забрали, державної підтримки немає. Куди нам діватися – ще квітень, травень і все – шахт немає.

Якщо нас зараз не почують, ми навіть готові на радикальні міри. Ми заблокуємо дороги, у нас немає іншого виходу нам потрібно виживати.

Ми будемо боротись до тих пір, поки ми не виграємо свою справу. Голови ми не схилимо!

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ