СПАРТАК3

Фізкультурно-спортивне товариство «Спартак» разом зі всією спортивною громадськістю України святкує в ці дні ювілей товариства – 80-річчя. Саме у квітні 1935 року було створено цю відому в нашій країні та далеко за її межами організацію, яка за десятиріччя свого існування підготувала сотні чемпіонів світу та Європи, Олімпійських змагань. І впродовж останніх п’яти років спартаківської фізкультурно-спортивної громаді вдалося зробити багато. Про це повідомив Голова ФСТ «Спартак» Євген Баженков на урочистої церемонії на честь ювілею, що відбулась 23 квітня в столичному готелі «Турист».

СПАРТАК1

Голова товариства також зазначив: незважаючи на важку фінансово-економічну та політичну ситуацію в нашій державі, спартаківці стали згуртованішими і фаховішими. «Саме це допомогло нам не тільки вистояти і зберегти, а й примножити славні традиції фізкультурно-спортивного та олімпійського руху в лавах «Спартака», - підкреслив він. – Ми розвиваємо дитячий спорт, проводимо різноманітні галузеві та міжгалузеві спартакіади, готуємо атлетів найвищого зразка з олімпійських та не олімпійських видів спорту, які у складі збірної команди України високо тримають марку «Спартака», здобуваючи медалі для нашої держави».

Ювілярів  привітав   Голова СПО обєднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

СПАРТАК2

«Нам приємно бути з вами в цій святковий день ще й тому, що саме профспілки в 1935 році були засновниками фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» і впродовж багатьох десятиріч ми пліч-о-пліч разом з вами розбудовуємо та розвиваємо матеріально-технічну базу, славні спортивні традиції, захищаємо права та інтереси людей профспілкового спорту», - зазначив він.

Голова ФПУ наголосив на тому, що і сьогодні, в складних соціально-економічних умовах, у яких перебуває наша країна, Федерація профспілок України, її членські організації не тільки продовжують співробітництво з товариством, але роблять багато  для розвитку фізкультурного та спортивного руху, забезпечення діяльності дитяче-юнацьких спортивних шкіл, у яких готуються та виховуються майбутні чемпіони.  Профспілковий лідер виказав задоволення тим, що в товаристві завжди пам’ятають про свої джерела та традиції, проводять велику патріотичну та виховну роботу з молоддю.

Григорій Осовий привітав присутніх з ювілеєм, побажав нових здобутків на стадіонах та спортивних майданчиках  і вручив Голові ФСТ «Спартак» Євгену Баженкову подарунок – спортивний кубок від Федерації профспілок України.

АСК1

Ювілярів також привітали представники Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Міністерства молоді та спорту України, ФСТ «Динамо» і «Україна», інші представники громадських та спортивних організацій.

СПАРТАК4

Інформаційно – аналітичний центр ФПУ