IMG 8683

Сьогодні молодь відчуває утиск своїх соціально-економічних прав, на захисті яких неодмінно стоять профспілки, тому що освічена молодь – надійне майбутнє країни.

Про можливості профспілкових організацій у захисті прав студентів на доступну освіту, належне стипендіальне забезпечення, гуртожитки, охорону їхнього здоров'я, соціальний захист – говорили учасники прес-конференції, яка відбулась сьогодні в УНІАНі, та викликала неабияку зацікавленість журналістів, представників громадських організацій.

Про проблеми молодих людей, які навчаються, з перших вуст, емоційно і переконливо розповіли представники первинних профспілкових організацій вітчизняних вузів - Ольга Чабанюк (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана), Власій Пилипко (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця), Олена Угоднікова (Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова),  Вадим Пєнов (Одеський Національний університет імені І.І. Мечникова), Антон Фарафонов (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького).

До журналістів звернулась Катерина Баришева - голова Молодіжної ради Федерації профспілок України, яка повідомила, що за ініціативою студентів на противагу намаганням влади зменшити їх соціальні гарантії два місяця тому стартувала Всеукраїнська акція «Профспілки. Боротьба за Україну», в ході якої вже зібрано більше 200 тис. підписів проти порушення прав студентських профспілок.

IMG 8679

Завтра, 7 квітня, - оголосили учасники прес-конференції - у Києві студенти вийдуть на Попереджувальну всеукраїнську акцію протесту на захист гідного майбутнього студентської молоді України.

Ми хочемо привернути увагу широких кіл громадськості, представників депутатського корпусу, чиновництва, до наших проблем та виступити проти поширення ганебної політики наступу на права молоді, - наголосили учасники прес-конференції.

Більшість студентів намагаються позбавити стипендій, що підтверджується розробленим Міністерством освіти і науки законопроектом «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування вищої освіти (щодо економічних відносин у сфері вищої освіти)».

IMG 8697

Це – не справедливо!

Студентів намагаються позбавити права участі у професійних спілках!

Цього не можна допустити!

Саме профспілки на сьогодні є єдиною дієвою силою, яка здатна допомогти студентам у вирішенні їхніх нагальних питань та запобігти позбавленню молоді, яка навчається, гарантій, встановлених законодавством.

Нагода переконатись в цьому – активна участь у акції, яка відбудеться завтра – 7 квітня – в Києві, і на яку з’їдуться представники студентства майже з усіх регіонів України, де існують найчисельніші та потужні виші.

IMG 8687

Вимоги студентів підтримує ФПУ, її членські організації – всеукраїнські галузеві профспілки, до лав яких входять більше 2-млн. студентів - членів профспілок. На сьогодні це неабияка рушійна сила, яка вимагає змін, яка володіє усім необхідним потенціалом і покликана у майбутньому поліпшити соціально-економічне становище суспільства, по суті відродити національно-духовні надбання українського народу.

Збір - 7 квітня об 11.00 біля парку ім.Т.Шевченка – перед головним корпусом Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка.

IMG 8667

Прес-центр ФПУ