изображение viber 2023 07067

МКП попереджає, що новий проект Світового банку "B-Ready" сигналізує про погані новини для працюючих людей, оскільки він підірве трудові права та соціальний захист у всіх секторах зайнятості.

 

Описаний як "корпоративний флагман" Світового банку, B-Ready представляє себе як індекс, який нібито щорічно вимірює діловий та інвестиційний клімат у 180 країнах світу.

Однак аналіз МКП детально розкриває недосконалу методологію та ідеологічну упередженість проекту, який сприяє низькій заробітній платі та нестабільній роботі, а також підриває необхідний соціальний захист і стійкі економічні показники, які разом гарантують спільне процвітання для працюючих людей.

Виконуючий обов'язки Генерального секретаря МКП Люк Тріангл сказав: "Проект Світового банку B-Ready прокладає шлях до легкої їзди для корпорацій за рахунок трудящих. Хоча він відстежує деякі ключові фундаментальні права трудящих, спрямованість стратегії полягає в тому, щоб послабити захист і зробити трудящих вразливими до експлуатації.

Банку потрібен інший підхід, який би належним чином збалансовував інтереси людей, які надають товари та послуги, що є рушійною силою місцевої та глобальної економіки, а не сприяв би гонці за погіршенням умов праці.

Цінні уроки із зовнішніх оглядів дискредитованого звіту Світового банку "Ведення бізнесу", схоже, так і не були засвоєні. Ми готові до діалогу з Банком, щоб допомогти виправити недоліки B-Ready і забезпечити повне і точне відображення в ньому всіх сторін світу бізнесу, включаючи інтереси і потреби працюючих людей і цілі нового суспільного договору".

https://www.ituc-csi.org/world-bank-b-ready-index?lang=en