IMG 00094464e2b5a5735716e07713b6ec4e V

 

Сьогодні у Грузії розпочався  регіональний семінар для країн східної Європи і центральної Азії, організований Міжнародною організацією праці та Міжнародною конфедерацією профспілок (АКТРАВ), під назвою «Стратегічні комунікації для профспілок під час і після кризи».

 

У заході беруть участь 27 представників національних федерацій профспілок Молдови, України, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Киргизстану, Казахстану. ФПУ на семінарі представляють Євген Драп’ятий, заступник Голови ФПУ та Анатолій Добровольський, голова Херсонської міжгалузевої Ради профспілок.

 

Семінар відкрив Сергіус Главацкас - завідувач відділу АКТРАВ  у справах Європи і центральної Азії.

З вступними словами виступили: Антон Лєпік - виконавчий секретар ПЕРК (Панєвропейського економічного регіонального комітету) МКП, старший спеціаліст АКТРАВ, Регіонального бюро МОП для країн східної Європи і центральної Азії, Гоча Александрія - заступник голови Конфедерації профспілок Грузії.

IMG 2f514ebbd5caf70ac974dfe630fa48ae V

У сесії  «Подолання кризи: як зміцнити солідарність між профспілками» виступили представники профспілок Азербайджану, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Узбекистану.

Від України з презентаційною доповіддю «Діяльність ФПУ в умовах війни» виступив Євген Драпятий. Наступні сесії семінару представили: керівник відділу комунікацій і публікацій, (АКТРАВ) «Про лідерські комунікації: поради і практика»  Мамаду Каба Суаре та про «подолання кризи: правові інструменти МОП»  д-р Клер ЛаХоварі.


Семінар продовжить роботу в наступні два дні. Серед основних його завдань:

- допомогти профспілкам ефективно комунікувати в часи серйозної загрози їхньому існуванню та/або репутації;
- заохочувати профспілки як агентів змін своєчасно реагувати на глобальні виклики, такі як порушення профспілкових прав та прав людини, геополітичні та фінансові кризи, конфлікти та стихійні лиха тощо;
- посилити свій вплив на політику та дії осіб, які приймають рішення на всіх відповідних рівнях, спрямовані на досягнення миру, сталого розвитку та демократії у своїх країнах;
- сприяти участі представників профспілок в дискусіях Глобальної коаліції за соціальну справедливість, яка буде ініційована Генеральним директором на майбутній Міжнародній конференції праці в червні 2023 року.

IMG 2110df22230b7fc2ffa0c5d3304cd9b5 V

Пресцентр ФПУ