DSC 0069

Як захистити права працівників під час війни? Як зберегти виробництво? Як відбудувати Україну після війни? Чим може нам допомогти в цьому світ?

Ця надважлива тема стала основою дискусії, яка відбулась 13 липня у Києві  за участю Міжнародної організації праці, Глобального союзу  IndustriALL та FES, українських та світових профспілкових організацій, роботодавців і представників влади.

До України  приїхали: Кемаль Озкан, заступник Генерального секретаря Глобального союзу IndustriALL, а також представники управління Верховного комісара ООН з прав людини, Міжнародної організації праці та Фонд імені Фрідріха Еберта.

DSC 0065

У семінарі взяли участь: Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, заступник голови ФПУ Василь Андреєв, керівники та представники 13-ти галузевих профспілок, які є членськими організаціями Глобального союзу IndustriALL, а також соціальні партнери, зокрема, з Об’єднання роботодавців України.

Говорили про забезпечення прав працівників і профспілок в умовах воєнного стану, реформи, які здійснюються в Україні та відбудову країни після війни. Про те, як зберегти робочі місця під час війни, а також, чим нам можуть допомогти у відбудові країни міжнародні організації.

DSC 0080 1

Шукали способи більш ефективного використання наявного трудового потенціалу, стимулювання повернення додому українців, які виїхали за кордон. І як залучення інвестицій може допомогти створити якісні високопродуктивні робочі місця та значно підняти рівень заробітної плати і рівень добробуту українців.

DSC 0071

Втім, соціальний діалог має бути і продуктивним, і результативним на всіх рівнях. Учасники заходу негативно оцінили той факт, що головний майданчик соціального діалогу - Національна тристороння соціально-економічна рада - з серпня минулого року не працює, незважаючи на заклики сторін профспілок, роботодавців та міжнародних організацій. Це питання потребує невідкладного вирішення.

На 14 липня запланована робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового із заступником Генерального секретаря Глобального союзу  IndustriALL К.Озканом.

DSC 0067

DSC 0074 1