1335505542 miz 1

 

23 липня іспанські громадяни прийдуть до виборчих урн, щоб обрати долю країни, вирішити, який уряд візьме на себе відповідальність керувати Іспанією в найближчі роки.

 

На цьому фоні Загальне об'єднання трудящих (UGT) і Комісії трудящих (CCOO) розробили пропозиції для партій, які балотуються на виборах, щоб вони включили їх у свої передвиборчі програми. (додається.) Праві та ультраправі проігнорували їх, і лише партії нинішнього прогресивного уряду пристали на наші пропозиції.

 

Важливість цих виборів незаперечна. Світ, і Європа зокрема, переживає безпрецедентну хвилю консерватизму та ультраправого екстремізму. Глибоко реакційні сили підживлюють риторику напруженості та делегітимізації інституцій, що може мати серйозні наслідки для справедливого, сталого світового порядку.

Економічні пропозиції, розроблені в інтересах еліт і на користь нестабільності робочих місць, деградація функціонування інститутів верховенства права, заперечувальні наративи щодо зміни клімату, ворожість і дискримінація сексуального розмаїття та загрози прогресу феміністичного руху, керовані реакційним імпульсом, ставлять під загрозу права і свободи, які були завойовані в багатьох суспільствах. Це також може перешкоджати і блокувати їхнє поширення в інші частини світу, де вони так необхідні для побудови більш справедливих суспільств і зниження нестерпного рівня бідності.

З огляду на пропозиції, які ігнорують і заперечують саме існування колективних цінностей, ми підтримуємо ті уряди і політичні партії, які сприяють розвитку суспільств, що розвиваються на основі справедливості, поваги до прав людини і соціальної інтеграції. Уряди, які не кидають напризволяще найбільш вразливі верстви населення і сектори, і які вважають, що прогрес можливий лише тоді, коли він означає процвітання для багатьох, а не для жменьки обраних.

У ці неспокійні роки прогресивні коаліційні уряди на чолі з Педро Санчесом в Іспанії відповіли на серйозні виклики політикою, заснованою на соціальній справедливості. Вони також показали, що за допомогою соціального діалогу можна прискорити економічне зростання і створення робочих місць, зміцнити соціальну державу, розширити права робітничого класу і захистити навколишнє середовище.

Завдяки цій політиці Іспанія не лише показала себе як еталон прогресивного управління перед обличчям серйозних кризових явищ. Вона також взяла на себе зобов'язання створити більш справедливий світовий порядок миру і прогресу, боротися проти глобальної нерівності.

Нинішній уряд Іспанії зміг втілити в життя здатність і готовність керувати з відвагою, щоб перетворити цей час великих перетворень на можливості для майбутнього, не тільки думаючи про потреби сьогоднішнього суспільства, а й закладаючи економічні, освітні, соціальні та екологічні основи для добробуту майбутніх поколінь.

Її лідерство було ключовим у європейському реагуванні на медичну, соціальну та економічну кризи, спричинені пандемією COVID-19. Фонди «Наступного покоління» та безпрецедентна мобілізація ресурсів для солідарного та єдиного реагування зміцнюють фундамент, на якому базується ідеал об'єднаної Європи, а іспанський уряд є одним з головних рушіїв цієї інклюзивної відповіді на численні кризи, згадані вище.

З усіх цих причин ми висловлюємо нашу стурбованість реальним ризиком регресу, який консервативна політика становить для працівників, для рівності між жінками і чоловіками, для прав спільноти ЛГБТІ, для дітей, для необхідної політики інклюзивного реагування на наслідки зміни клімату та екологічного переходу, для освіти, для загальної та якісної охорони здоров'я, для стійкості пенсійної системи або для гідної зайнятості.

Ми, що нижче підписалися, будучи відданими соціальному прогресу, справедливості у світі, рівності, демократії та правам, підтримуємо цей шлях, який обрала Іспанія, і просимо проголосувати за політичні партії, які дозволять переобрати в Іспанії прогресивний уряд.