IMG 20230714 260723

Онлайн-курс з безпеки та гігієни праці (БГП), насильства і домагань у сфері праці (ННП), організований PSI спільно з ACTRAV та Міжнародним навчальним центром МОП у Турині, був офіційно запущений 20 липня 2023 року за допомогою глобального вебінару.

У вебінарі взяли участь 140 учасників з Азійсько-Тихоокеанського регіону, Африки та арабських країн, Європи та Міжамериканського регіону, а також заступник директора ACTRAV Анна Біонді та Генеральний секретар PSI Роза Паванеллі, які відсвяткували реалізацію цього новаторського досвіду навчання профспілок у державному секторі та сфері громадських послуг у світі, де PSI є ключовим гравцем.

Роза Паванеллі підкреслила актуальність курсу в цей важливий момент, після двох десятиліть тиску на права працівників, коли Міжнародна організація праці, незважаючи на співвідношення сил, зробила значні кроки у визнанні прав, такі як прийняття Конвенції 190 про насильство і домагання в 2019 році і інтеграція охорони здоров'я та безпеки як частини основоположних принципів і прав в 2022 році.

"Ця ініціатива демонструє, що у нас є бачення майбутнього, яке спрямоване на подолання і вихід за рамки атак політики жорсткої економії, надаючи нашим профспілкам інструменти, щоб зробити ефективним нерозривний зв'язок між охороною здоров'я та безпекою і світом праці, вільним від насильства і домагань у сфері державних послуг, працівники якої продовжують демонструвати, що вони є ключовими гравцями у захисті своїх громад, і в той же час потребують захисту".

Паванеллі оголосила курс офіційно відкритим, вітаючи широку участь членських організацій PSI з усього світу і заохочуючи їх поширювати цей досвід у сфері державних послуг, тим самим консолідуючи сили для зміцнення міжнародних трудових стандартів у всьому світі.

Курс розпочався з нульового тижня знайомства з 200 учасниками та віртуальною платформою 10 липня, а освітня програма триватиме з 17 липня по 11 серпня 2023 року.

Липень, 20, 2023 Вероніка Монтуфар, PSI

Джерело: