827

Під час перебування в Закарпатті делегація Об'єднання австрійських профспілок та Трудової палати землі Бургеланд, яка прибула на запрошення ФПУ, відвідала профспілковий санаторій "Карпати" в Мукачівському районі.

 

Їх супроводжували Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, голова Правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" Микола Субота, заступник керівника департаменту міжнародних зв'язків ФПУ Роман Кравчик.

Цього літа у санаторії вже оздоровлено понад 900 дітей з Донецької області, яка постраждала від російської агресії. Їх оздоровлення у Закарпатті проводиться завдяки зусиллям голови Донецької ОВА Павла Кириленка, обласної ради, керівників майже 20 ОТГ області.

832

На цілі було виділено кошти з обласного бюджету і територіальних громад Донеччини, а місцями оздоровлення обрано профспілкові санаторії "Карпати" та "Сонячне Закарпаття" ПРаТ "Укрпрофоздоровниця" у Закарпатті. Було укладено договір на оздоровлення з КП "Обласний дитячо-молодіжний санаторно-курорний комплекс "Перлина Донеччини".

Відразу після приїзду в санаторій австрійські гості потрапили в атмосферу турботи про дітей, якою тут оточені юні мешканці східної області.

Поблизу історичної споруди - Палацу Шенборнів, історія якого пов'язана з Австрією, діти з Донбасу показали гостям кілька колоритних українських танців, які викликали захоплення усіх присутніх.

826

Григорій Осовий під час розмови з дітьми щиро подякував їм за запальні номери, цікавився їх оздоровленням у профспілковому санаторії. У ході невимушеної розмови діти з Бахмута, Соледару, Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки та інших міст висловили подяку організаторам оздоровлення за чудово організований відпочинок у "Карпатах". Особлива подяка - керівництву санаторію (директор - Іван Кошеля).

831

Директор КП "Обласний дитячо-молодіжний санаторно-курорний комплекс "Перлина Донеччини" Людмила Котельникова показала австрійським гостям та керівникам профспілок України оформлену дітьми Рушникову доріжку єднання, на якій вони залишили свої побажання дітям з Донеччини.

Для австрійської делегації було влаштовано цікаву екскурсію по санаторію "Карпати". Вони ознайомилися з умовами організації дозвілля дітей, їх медичного обслуговування, проживання в спальному корпусі.

836

Для дітей стало приємною несподіванкою те, що гості з Європи завітали до них не з порожніми руками.

Під час вручення гуманітарної допомоги дітям з Донеччини від Об'єднання австрійських профспілок та Трудової палати землі Бургеланд Григорій Осовий розповів їм про діяльність українських профспілок щодо надання гуманітарної допомоги вимушено переміщеним особам з регіонів, які постраждали від війни. Багато з них знайшли прихисток в профспілкових санаторіях. Нині тут також проходить дитяче оздоровлення.

8331

Президент Трудової палати землі Бургенланд Герхард Міхаліч та голова регіонального відділення Об'єднання австрійських профспілок землі Бургенланд , віце-президент Трудової палати Еріх Мауерсікс, звертаючись до українських дітей, повідомили, що гуманітарна допомога з Австрії включає шкільне приладдя, канцтовари, предмети особистої гігієни, різноманітні солодощі, а також подарували їм сучасний проєктор.

Тож приємно отримувати подарунки! І про це яскраво свідчили радісні посмішки дітей.

834

На закінчення свого перебування в Закарпатті австрійська делегація у супроводі Івана Зелінського та Романа Кравчика побувала на екскурсіях в містах Мукачеві і Ужгороді, ознайомилася з їх історією та культурою.

На фото: під час перебування австрійської делегації у Закарпатті.

829

830

 835

839

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради,

фото автора