banner solidarity 310124 0123 090909

У Європейських профспілках стурбовані ситуацією, що склалася для працівників і громад в Україні. «Стабільна економічна допомога з боку ЄС є нагальною потребою для України», - вважає Ян Віллем Гудріаaн, Генеральний секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (The European Federation of Public Service Unions (EPSU).

 

Про це він зазначив у листі до Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн та Віце-президента, Верховного представника ЄС із закордонної та безпекової політики Жозепа Борреля.

«Ми стурбовані ситуацією, що склалася для працівників та громад в Україні, зараз фінансова ситуація наближається до критичної точки. Країна має спрямовувати свій бюджет на війну проти Росії після майже дворічної агресії та її продовження. Це попри заклики ООН та Міжнародного суду ООН до негайного припинення Росією бойових дій та виведення її військ.

Стабільна економічна допомога з боку ЄС є нагальною потребою для України. Ми хочемо запобігти колапсу функціонування державних служб (таких як освіта та охорона здоров'я, комунальні служби та державні адміністрації). Ми закликаємо вас переконати Раду надати таку допомогу.

Український уряд повинен зрозуміти необхідність залучення працівників та  профспілки до функціонування та відбудови сфери громадського обслуговування та промисловості. Цього не відбувається, і це розчаровує. Ми цінуємо ваше наполягання на ролі, яку повинні відігравати профспілки, особливо на тлі декларації та процесу Val Duchesse.

Дякую за постійну підтримку України!».

Лист Я.Гудріаaна  – мовою оригіналу додається.

Пресцентр ФПУ