19 luc

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) стала членом Глобальної коаліції за соціальну справедливість - новаторської ініціативи, спрямованої на активізацію колективних зусиль для подолання дефіциту соціальної справедливості.

 

Генеральний секретар МКП Люк Тріангл сказав: "Коаліція має ключове значення для подолання зростаючої нерівності, незахищеності та військової конфронтації в усьому світі - все це фактори, які підривають демократію та підривають довіру до урядів.

Фундаментом для відновлення цієї довіри та протистояння серйозним викликам, пов'язаним з кліматичними та технологічними змінами, є Новий суспільний договір, заснований на гідних робочих місцях, правах працівників, універсальному соціальному захисті для всіх, справедливій заробітній платі, рівності та інклюзивності. Це допоможе нам забезпечити соціальну справедливість".

Коаліція була створена як ключова і своєчасна ініціатива Генерального секретаря Міжнародної організації праці (МОП) Жільбера Унгбо.

Аналіз останніх трьох десятиліть глобалізації показує, що здатність урядів захищати гідність людей була ослаблена, і це сприяло зростанню крайніх правих і авторитарних політиків.

Цей негативний цикл може розірвати лише Новий суспільний договір, який відновить баланс у відносинах між урядом, людьми і капіталом задля забезпечення глобальної спільної безпеки і добробуту».

Люк Тріангл підсумував: "Ми раді об'єднати зусилля з тими, хто дійсно готовий зробити свій внесок у забезпечення соціальної справедливості для більшої кількості людей. Ми з нетерпінням чекаємо на тісну співпрацю з МОП для реалізації наших спільних амбіцій за допомогою цієї важливої ініціативи".

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/ITUC-joins-ILO-Global-Coalition-for-Social-Justice?lang=en