0203567 989 210224 08

До голів Федерації профспілок України ФПУ і КВПУнадійшов лист від Швейцарської конфедерації профспілок (SGB) такого змісту:

 

Шановні колеги!

У зв’язку з другою річницею, коли минає два роки з початку повномасштабної російської агресії проти України, і вашим заходом 22 лютого 2024 року ми, Швейцарська конфедерація профспілок (SGB), висловлюємо нашу непохитну підтримку та солідарність українським профспілкам, зокрема Федерації профспілок України (ФПУ) та Конфедерації вільних профспілок (КВПУ).

 У ці важкі часи, коли Україна мужньо протистоїть геноциду, організованому Росією, ми твердо стоїмо на вашому боці. Боротьба за свободу, демократію та соціальну справедливість в Україні - це не лише ваша боротьба; це боротьба за фундаментальні права всіх людей. Ваша стійкість перед обличчям труднощів слугує натхненням для європейського та світового робітничого руху.

SGB підтверджує своє зобов'язання всіляко підтримувати українських робітників і профспілки. Ми засуджуємо несправедливу агресію, вчинену російським режимом, і закликаємо до негайного припинення російського насильства та відновлення миру і повного суверенітету і територіальної цілісності України. Міжнародне співтовариство має об'єднатися в солідарності з Україною для підтримки принципів суверенітету, територіальної цілісності та прав людини.

 Як колеги по боротьбі за демократію, мир, справедливість і рівність, ми зобов'язуємося продовжувати посилювати ваші голоси, підвищувати обізнаність і мобілізувати ресурси, щоб допомогти українському народу в його прагненні до гідності і свободи.

На знак солідарності

П'єр-Ів Майяр, Президент Швейцарської конфедерації профспілок (SGB)

Лука Чірільян, Керівник департаменту міжнародних зв'язків SGB

 Берн, 21 лютого 2024 року 

Лист у перекладі додається

Лист мовою оригіналу

переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ