market monitoring 140324 02

Бельгійська федерація загальної праці (FGTB/ABVV) у вівторок, 12 березня, мобілізувалася проти заходів жорсткої економії, вимагаючи свободи колективних переговорів і припинення скорочень системи соціального забезпечення. Генеральний секретар ЄФПГО Ян Віллем Ґаудріаан приєднався до демонстрації, щоб підтримати бельгійських державних службовців.

У виступах профспілкових лідерів перед Європейською Радою було засуджено запропоновані правила економічного управління. Генеральний секретар ЄКП Естер Лінч повторила гасло демонстрації: "Нізащо, ми не будемо платити!". Вона також додала: "Руки геть від наших зарплат, руки геть від нашого соціального забезпечення".

Якщо нові правила економічного управління будуть прийняті, Бельгії доведеться скоротити державні витрати на 30 мільярдів євро - одне з найбільших скорочень серед країн-членів ЄС. Це призведе до різкого зростання безробіття, зниження зарплат і підриву державних послуг.

Оскільки привид жорсткої економії переслідує Європу, профспілки посилюють свої протести та демонстрації, виступаючи проти запропонованих заходів. 12 грудня ЄКП зібрала тисячі людей у Брюсселі проти заходів жорсткої економії. У Фінляндії профспілки страйкують проти наступу уряду Орпо на права профспілок та соціальне забезпечення. Французькі профспілки мобілізуються 19 березня для загального підвищення зарплат і проти планів уряду не замінювати працівників, які виходять на пенсію в державному управлінні. Профспілки стурбовані заходами жорсткої економії, запропонованими урядом у Великобританії, включаючи значне скорочення робочих місць державних службовців та державних послуг.

DWTH 140324 01

Джерело: