030ed7ab eb3308dd125d93f8fa661fb58b116d82

Відповідно до Плану роботи ФПУ на І півріччя 2023 року, затвердженого Постановою Президії ФПУ від 06.02.2023 № П-15/1г, у період з 19 по 30 червня 2023 року проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці 150 – ти технічних інспекторів праці та інших представників профспілок з питань охорони праці членських організацій ФПУ.

19 червня 2023 року відбулося відкриття семінар-навчання, на якому з вітальними та напутніми словами виступили заступники Голови ФПУ Драп’ятий Є.М. та Андреєв В.М., головний редактор Журналу «Охорона праці» Матвійчук Д.М., в. о. ректора Академії праці, соціальних відносин і туризму Сухомлин В.Б., керівник департаменту охорони праці Андрієвський Ю.З.

Андрієвський

Відповідне навчання проводилося протягом двох тижнів (40 академічних години) в режимі онлайн на інтернет-платформі  Zoom та дистанційно.

Розклад занять сформовано відповідно до Плану та Програми навчання, затверджених Постановою Президії ФПУ від 28.02.2013               № П-16-12.

         Відповідальним  організатором проведення цього заходу є Федерація профспілок України у співпраці з Академією праці, соціальних відносин і туризму, яка, в свою чергу, забезпечила проведення відповідного навчання.

         Лекції проводились як фахівцями Федерації профспілок України так  й представниками  Академії праці, соціальних відносин і туризму, Державного ВНЗ «Національний гірничий університет», Національного університету цивільного захисту України, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Міжнародного  інституту  менеджменту, профспілкових організацій.

Фото Казакова

Дистанційна форма навчання відбувалася за курсом, який розміщено на сайті Журналу «Охорона праці» на платформі онлайн КАБІНЕТУ ОХОРОНИ ПРАЦІ. Цей курс містить відеозаписи лекцій, презентації до лекцій, нормативно-правові акти з активними посиланнями на веб-ресурси, додаткові матеріали та завдання. Всі теми (модулі) слухачі мали змогу вивчати в зручний для них час. Приємним бонусом є той факт, що доступ до Кабінету у слухачів буде до кінця липня!

Крім того, саме фахівцями Журналу організована  технічна підтримка даного навчання, що було однією  із важливіших та складніших складових цього процесу.

Для забезпечення ефективного спілкування, миттєвого реагування на запити слухачів та вирішення проблемних питань був створений  Telegram-КАНАЛ та Telegram-ЧАТ курсу, який буде діяти й надалі.

Насичена, наповнена корисним та цікавим матеріалом програма, спілкування між собою, обмін досвідом та знаннями, чудова                організація – запорука ефективного навчання.

Андреєв

Як результат, всі слухачі успішно здали тестування та перевірку знань з питань охорони праці.

Слід відмітити, що до складу комісії з перевірки знань входили представники ФПУ, Академії та Державної служби України з питань   праці, а саме Харчук Л.В., начальник відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці.

30 червня 2023 року після закінчення засідання комісії з перевірки знань, яке проходило онлайн, слухачі одностайно висловили вдячність організаторам, захоплення проведеним навчанням та підібраним матеріалом.

Всіма учасниками відмічена безпрецедентність цього навчання:  велика аудиторія, різноманітність навчального матеріалу, а саме головне - ефективне поєднання онлайн та дистанційного навчання.

Горюн

Денисова

Драпятий

030ed7ab eb3308dd1 300623 09

Департамент охорони праці апарату ФПУ