1 190422

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 червня 2023 р. № 660 внесено  зміни до пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1992 р. № 442, а саме доповнено  його  новими  абзацами такого змісту:

Атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.”.

Нагадуємо, що саме Сторони профспілок та роботодавців спільно зверталися до Міністерства економіки України з проханням вирішення питання щодо можливості продовження дії результатів атестації робочих місць, проведеної до війни, до припинення чи скасування воєнного стану.

Це важливий крок держави в сторону як роботодавців так й працівників, особливо тих, які працюють у важких та шкідливих умовах праці.

Джерело: Урядовий портал

Департамент охорони праці апарату ФПУ