PM338image002

 

20 травня ц.р. відбулася урядова селекторна нарада під головуванням Міністра соціальної політики України Людмили Денісової щодо стану підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2014 року. На нараду було запрошено заступника Голови Федерації профспілок України   Євгена Драп’ятого, представників профспілкових об’єднань у регіонах, а також фахівців Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Держава ставить за мету оздоровити у 2014 році три мільйони 888 тисяч дітей із загального їхнього числа в Україні 4 млн. 200 тисяч, залучаючи до цього кошти державного та місцевих бюджетів, Фонду соціального страхування, спонсорські кошти.

Було заслухано інформації голів та заступників голів обласних державних адміністрацій Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернігівської, Житомирської, Донецької, Лугансько. Одеської областей щодо стану готовності до дитячого оздоровлення. З повідомленнями також виступили представники міністерств та відомств: освіти і науки, охорони здоров’я , молоді та спорту, внутрішніх справ, санітарно-епідеміологічної служби, державної служби з надзвичайних ситуацій, державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

За підсумками наради було запропоновано керівникам областей розглянути можливість збільшення кількості оздоровлених дітей у пришкільних таборах, створюючи дітям необхідні умови для відпочинку.

На жаль, у виступах не було озвучено проблемні питання, які суттєво впливають на збільшення кількості оздоровлених дітей, вартість путівки, роботу оздоровчих закладів. Це стосується і тривалості зміни. І збільшення витрат коштів Фонду соцстраху на харчування дітей та культурне дозвілля.

За попередньою інформацією, розгляд цих питань передбачається на засіданні правління Фонду соцстраху з тимчасової втрати працездатності 30 травня ц.р. Про прийняті правлінням Фонду рішення членські організації будуть інформовані додатково.

 

Департамент розвитку

профспілкового руху апарату ФПУ