narada1

 

27 травня 2014 року відбулася нарада з реорганізації Академії праці, соціальних відносин і туризму та Харківського соціально-економічного інституту. У нараді взяли участь члени Наглядової ради АПСВТ, в.о ректора АПСВТ та ХСЕІ, директор Дніпропетровської філії ХСЕІ, керівники об’єднань профспілок Дніпропетровської і Харківської областей, керівники структурних підрозділів ФПУ. Головував на засіданні Драп’ятий Є.М., заступник Голови ФПУ.  

У своєму виступі в.о. ректора ХСЕІ Каревік О.О. зазначив, що колектив Харківського  соціально-економічного Інституту надто стурбований питанням щодо збереження інституту в системі профспілкової освіти. Зменшення кількості студентів, прийняття Закону України «Про вищу освіту» у новій редакції ставить під загрозу його функціонування.

Тесленко С.А., голова Об’єднання профспілок Харківської області, відмітив, що відповідно до постанови Президії ФПУ від 25.09.2012 №
П-14-17 «Про реорганізацію вищих навчальних закладів профспілок» передбачено реорганізацію Харківського соціально-економічного інституту шляхом об’єднання з Академію праці, соціальних відносин і туризму як відокремленого структурного підрозділу без права юридичної особи. На виконання цієї постанови  напрацьовано Положення про об’єднання АПСВТ і ХСЕІ
.  На жаль процес об’єднання призупинено.

Як зазначив, Попович С.І., в.о. ректора Академії праці, соціальних відносин і туризму, процес приєднання ХСЕІ до АПСВТ розпочнеться після завершення акредитації Академії.

Питання стану вищої профспілкової освіти викликало жваву дискусію. Шевченко В.М., керівник департаменту розвитку профспілкового руху, запропонувала з метою збереження системи профспілкового навчання та враховуючи кадровий потенціал та досвід ХСЕІ, розподілити функції і передати ХСЕІ науково-методичну роботу, координацію навчально-методичними центрами та підготовку профспілкових кадрів.

За підсумками наради були прийняті рішення щодо підтримки Харківського соціально-економічного інституту шляхом направлення на навчання осіб від кожної членської організації ФПУ та завершення реорганізації вищих навчальних закладів профспілок після проведення акредитації Академії в цілому.

 

 

Департамент розвитку

профспілкового руху