unnamed

Федерацією профспілок України проведено правовий аналіз Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» (реєстр. № 2260) щодо визначення єдиних підходів у сфері державної служби та впровадження електронних форм комунікації громадян з державою.

На основі чого зроблено висновок про порушення ним норм Конституції України та ратифікованих державою міжнародних договорів. Так, Законом пропонується внести обмеження дії законодавства про профспілки на державну службу, службу в органах місцевого самоврядування, а також прав державних службовців на профспілковий захист при звільненні, чим порушено права членів Профспілки працівників державних установ України.

З урахуванням цього до Президента України Володимира Зеленського ФПУ направило листа з пропозицією застосувати право вето до зазначеного Закону та повернути його на доопрацювання до Верховної Ради України.

Відповідні листи було направлено до Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції України та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та розвитку сільського господарства України.

Позиція профспілок підтримана Мін’юст том, який також запропонував Президентові України застосувати право вето щодо Закону № 2260.

Лист Мінюсту до ФПУ додається

 Департамент правового захисту