Проект пенсійної реформи

verhovna rada 33 Законопроект № 6614 від 22.06.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», переданий Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України та розміщений на Офіційному веб-порталі ВРУ. (Ознайомитись з текством законопроекту можна тут)   Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення ФПУ

Про реагування на Вимоги Ради ФПУ та СПО об’єднань профспілок стосовно ситуації з проголошеною пенсійною реформою

1334926883 a-thoughtfull-pen-writing-3647581-2560-1702     Урядом нещодавно схвалено зміни до законодавства щодо подальшого реформування пенсійної системи в Україні, які не оприлюднено, що не дозволяє провести широке і прозоре обговорення в суспільстві. Радою ФПУ та СПО об’єднань профспілок було схвалено Вимоги, надіслані Президенту України, Верховній Раді України і Кабінету Міністрів України щодо недопущення звуження змісту та обсягу пенсійних прав громадян та необхідності проведення предметного соціального діалогу з профспілками при опрацюванні..

Накопичувальний рівень пенсійної системи не може бути альтернативою солідарному – ці два рівні однієї системи повинні, і будуть, доповнювати одне одного, - Андрій Рева

1493889430 613x373.93 3 0   В ефірі телеканалу «Еспресо.тв» Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів про ідеологію пенсійної реформи та пояснив хибність ідеї повної заміни солідарної системи на накопичувальну. Так, за його словами, метою Уряду є запровадження повноцінної трирівневої пенсійної системи, яка складатиметься з трьох частин: солідарного рівня, обов’язкового накопичувального та добровільного накопичувального рівнів пенсійного забезпечення. Кожен з цих трьох рівнів відіграватиме свою роль у формуванні..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

7765     24 травня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортними закладами за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, про внесення змін до постанови правління Фонду соціального страхування України від 08 лютого 2017 року  № 13 “Про затвердження граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування..

Вимоги профспілок - на розгляді в Кабінеті Міністрів України

1360312851 i СПО об’єднань профспілок, підтримавши Вимоги Ради ФПУ до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ситуації навколо проголошеної пенсійної реформи,  листом від 18.05.17 №01-13/413-спо до Кабінету Міністрів України направив дані Вимоги з проханням  забезпечити легалізацію законопроекту та дієвий соціальний діалог. Віце-прем’-єр-міністром України Павлом Розенком дано доручення Міністру соціальної політики Андрію Реві розглянути звернення під час виконання пункту 1.3 протоколу № 34 засідання Кабінету..

У Федерації профспілок обговорено основні положення презентованої Урядом пенсійної реформи

ПЕН    У Федерації профспілок України за участі предтавників всеукраїнських профспілок і профоб’єднань відбулося обговорення презентованих на засіданні Уряду змін у системі пенсійного забезпечення та обговорення подальших дій профспілок. Головував на рараді Голова СПО об’єднань профспілок, голова ФПУ Григорій Осовий. З інформацією виступив керівник Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ Володимир Максимчук. Активну участь у обговоренні взяли представники всеукраїнських профспілок працівників автомобільного і сільгоспмашинобудування (Дудник В.О.),..

«Плюси» та «мінуси» Пенсійної реформи: точка зору профспілок

Изображение 077   Одним з необхідних кроків для стимулювання збільшення надходжень до Пенсійного фонду є зростання зарплати, - на цьому наголосив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий під час прес-конференції, що відбулась сьогодні у ІА «УНІАН».   Серед факторів, що також сприяти реформуванню пенсійної системи в Україні, Голова ФПУ назвав розширення сфери зайнятості для населення та збільшення розміру сплати єдиного соціального внеску. Учасники прес-конференції дали профспілкову оцінку презентованої..

Прем'єр-міністр представив урядовий проект пенсійної реформи (Презентація)

www.kmu.gov.ua   Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду 17 травня представив основні положення проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», який формує засади запропонованої Урядом пенсійної реформи та, в разі ухвалення українським Парламентом, дозволяє вже з 1 жовтня 2017 року підвищити пенсії 9 млн українським пенсіонерам. У ході презентації, Глава Уряду відзначив, що завданням Кабінету Міністрів був і залишається розвиток національної економіки та можливість віддати..

Показники середньої зарплати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році

-pensyi-socaln-viplati 524     Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. За даними Пенсійного фонду України, усереднений показник заробітної плати в країні за 2014 – 2016 р.р., який застосовується при призначенні пенсій..

Україна не має зобов'язань підвищувати пенсійний вік, - Павло Розенко

pensija-e1462703849652   У тексті Меморандуму між Україною і МВФ немає жодних зобов’язань щодо  підвищення пенсійного віку для українців. Про це в ефірі телеканалу «ZIK» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. «Меморандум з МВФ вперше за 15-річну історію оприлюднений на сайті Міністерства фінансів України. І кожен може переконатися, що сенсацій там немає, за ці три тижні ніяких катаклізмів в Україні не трапилося. Там немає жодної згадки про підвищення пенсійного віку в Україні,..

Більше статей...

1. Прожитковий мінімуму в цінах березня 2017 року
  2. Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій приведено у відповідність до чинного законодавства
  3. Про запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи
  4. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  5. Обговорено шляхи вдосконалення пенсійної системи в Україні
  6. Урядом прийнято постанову «Деякі питання соціального захисту застрахованих осіб»
  7. Засідання Уряду: економічне зростання дозволить забезпечити соціальні стандарти і підвищити пенсії
  8. Про бюджети фондів соціального страхування на 2017 рік
  9. Легалізацію зарплат провалено
  10. Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску у 2016 році
  11. Андрій Рева: Той, хто вважає ЄСВ 704 гривні зависоким, мусить знати, що таке визначення відповідає пенсії розміром у 1247 грн
Архiв
<< < Червень 2017 > >>