Профспілки - за відновлення паритетності у діяльності ФСС!

IMG-c7217f401e71e8e295229c4ca24c1b01-V   Профспілкова сторона призупинила свою участь у засіданнях правління Фонду соціального страхування України через порушення паритетності представництва та порушення принципів соцдіалогу.  Сьогодні Голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко заявив, що профспілкова сторона призупиняє участь у засіданнях правління Фонду. Таке рішення викликане порушеннями паритетності управління Фондом, яке здійснюється на тристоронній основі між державною стороною і сторонами роботодавців та профспілок. У заяві В. Саєнко зазначив: «У зв’язку..

Володимир Саєнко: «Ситуація, що склалася навколо реформування системи соціального страхування потребує виважених рішень від кожної зі сторін правління Фондом соціального страхування»

А1 «Сьогодні у Комітеті з питань соціальної політики відбулося засідання робочої групи щодо обговорення законопроекту 2275 про зміни Закону України стосовно стабілізації системи державного страхування. На засіданні стало чітко зрозуміло, що державна сторона прийняла одностороннє рішення і не збирається враховувати думку ні роботодавців, ні профспілок як представників тристороннього діалогу» - написав 6 листопада на сторінці в Facebook Голова правління Фонду соціального страхування України, заступник Голови ФПУ..

Володимир Саєнко про можливі наслідки законодавчих змін у соціальному страхуванні

5c9b503f2317a045974638 На засіданні комітету ВР з питань соціальної політики 16 жовтня ц.р. було схвалено та рекомендовано до прийняття проект Закону України "про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи обов’язкового державного соціального страхування". Такі зміни можуть викликати порушення тристороннього діалогу та складу правління Фонду. За словами Голови правління Фонду соціального страхування України Володимира Саєнка,  якщо державна політика у питаннях соціального страхування не зміниться, вона..

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Голова Правління Фонду соцстрахування Володимир Саєнко: «Якщо звернення профспілок про відхилення ВР законопроекту буде проігноровано, профспілкова сторона не матиме іншого виходу , як зупинити свою участь у роботі правління Фонду».

А10    Голова Правління Фонду соціального страхування України, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко на сторінці у Facebook  прокоментував ситуацію навколо Фонду: «У зв’язку з неконструктивними діями Міністерства соціальної політики України, Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, внесенням законопроекту, яким повністю ліквідується тристоронній діалог в правлінні Фондом соціального страхування України, 4 листопада на засіданні Спільного представницького органу профспілок України було розглянуто заяву..

ЗАЯВА СПО об'єднань профспілок про порушення матеріальних прав застрахованих осіб та руйнування системи соціального страхування

ima777ges   Сьогодні Фонд соціального страхування України, який опікується соціальним захистом 14 млн. працівників, доведено до небезпечної фінансової межі. Не вирішення існуючих проблем загрожує дискредитацією та втратою довіри громадян до всієї системи соціального страхування і держави, як гаранта її діяльності. Фонд вже заборгував перед застрахованими особами з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та вагітності і пологах майже 1 млрд. грн. Цьому сприяло різке зниження розміру єдиного соціального..

СПО об'єднань профспілок не підтримав законопроект №2275