Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

7765     24 травня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортними закладами за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, про внесення змін до постанови правління Фонду соціального страхування України від 08 лютого 2017 року  № 13 “Про затвердження граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування..

Вимоги профспілок - на розгляді в Кабінеті Міністрів України

1360312851 i СПО об’єднань профспілок, підтримавши Вимоги Ради ФПУ до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ситуації навколо проголошеної пенсійної реформи,  листом від 18.05.17 №01-13/413-спо до Кабінету Міністрів України направив дані Вимоги з проханням  забезпечити легалізацію законопроекту та дієвий соціальний діалог. Віце-прем’-єр-міністром України Павлом Розенком дано доручення Міністру соціальної політики Андрію Реві розглянути звернення під час виконання пункту 1.3 протоколу № 34 засідання Кабінету..

У Федерації профспілок обговорено основні положення презентованої Урядом пенсійної реформи

ПЕН    У Федерації профспілок України за участі предтавників всеукраїнських профспілок і профоб’єднань відбулося обговорення презентованих на засіданні Уряду змін у системі пенсійного забезпечення та обговорення подальших дій профспілок. Головував на рараді Голова СПО об’єднань профспілок, голова ФПУ Григорій Осовий. З інформацією виступив керівник Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ Володимир Максимчук. Активну участь у обговоренні взяли представники всеукраїнських профспілок працівників автомобільного і сільгоспмашинобудування (Дудник В.О.),..

Прем'єр-міністр представив урядовий проект пенсійної реформи (Презентація)

www.kmu.gov.ua   Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду 17 травня представив основні положення проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», який формує засади запропонованої Урядом пенсійної реформи та, в разі ухвалення українським Парламентом, дозволяє вже з 1 жовтня 2017 року підвищити пенсії 9 млн українським пенсіонерам. У ході презентації, Глава Уряду відзначив, що завданням Кабінету Міністрів був і залишається розвиток національної економіки та можливість віддати..

Показники середньої зарплати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році

-pensyi-socaln-viplati 524     Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. За даними Пенсійного фонду України, усереднений показник заробітної плати в країні за 2014 – 2016 р.р., який застосовується при призначенні пенсій..

Україна не має зобов'язань підвищувати пенсійний вік, - Павло Розенко

pensija-e1462703849652   У тексті Меморандуму між Україною і МВФ немає жодних зобов’язань щодо  підвищення пенсійного віку для українців. Про це в ефірі телеканалу «ZIK» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. «Меморандум з МВФ вперше за 15-річну історію оприлюднений на сайті Міністерства фінансів України. І кожен може переконатися, що сенсацій там немає, за ці три тижні ніяких катаклізмів в Україні не трапилося. Там немає жодної згадки про підвищення пенсійного віку в Україні,..

Прожитковий мінімуму в цінах березня 2017 року

67 in   Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах березня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2825 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3237 грн), для дітей віком до 6 років – 2723 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2621 грн, для..

Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій приведено у відповідність до чинного законодавства

4781f09e7bf23b08d83bbf06924a44d8 XL   Кабінет Міністрів на своєму засіданні вніс зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. Необхідність прийняття Урядом такого рішення зумовлена тим, що, як відомо, Законом „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році” внесено зміни до Закону „Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”. Зокрема, було..

Про запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи

ПЕН   У Федерації профспілок України 6 квітня ц.р. за ініціативи народних депутатів України (Соловей Ю.І., Різаненко П.О., Белькова О.В.) проведено обговорення питань, пов’язаних із запровадженням накопичувальної системи обов’язкового державного пенсійного страхування (2-го рівня), яка є важливим елементом проведення пенсійної реформи в Україні. З боку профспілкової сторони у цій зустрічі взяли участь Голова ФПУ Осовий Г.В., заступник Голови ФПУ Саєнко В.В., керівники та інші працівники окремих галузевих..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

3   4 квітня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті організаційні рішення стосовно: змін у складі правління Фонду, обрання Голови правління Фонду та його заступника тощо. Відповідно до норм частини першої статті 6 представники держави в правлінні Фонду призначаються Кабінетом Міністрів України, представники застрахованих осіб обираються (делегуються) репрезентативними на національному рівні всеукраїнськими об’єднаннями профспілок, а представники роботодавців - репрезентативними..

Більше статей...

1. Обговорено шляхи вдосконалення пенсійної системи в Україні
  2. Урядом прийнято постанову «Деякі питання соціального захисту застрахованих осіб»
  3. Засідання Уряду: економічне зростання дозволить забезпечити соціальні стандарти і підвищити пенсії
  4. Про бюджети фондів соціального страхування на 2017 рік
  5. Легалізацію зарплат провалено
  6. Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску у 2016 році
  7. Андрій Рева: Той, хто вважає ЄСВ 704 гривні зависоким, мусить знати, що таке визначення відповідає пенсії розміром у 1247 грн
  8. Про окремі питання, які нині обговорюються в ЗМІ щодо реформування системи пенсійного забезпечення
  9. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  10. АКТУАЛЬНО. Григорій Осовий: Прийняття соціально значимих рішень можливе лише у соціальному діалозі
  11. Григорій Осовий: «Головна проблема – вкрай низький розмір пенсій»
Архiв
<< < Травень 2017 > >>