Про окремі питання, які нині обговорюються в ЗМІ щодо реформування системи пенсійного забезпечення

inform     Про збільшення тривалості страхового стажу, необхідного для призначення пенсій за віком, з 15 до 30-35 років. Статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років та наявності страхового стажу не менше 15 років. Як відомо, з 1 жовтня 2011 року поступово пенсійний вік для жінок збільшується на 6 місяців кожного року..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

se     8 лютого 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення стосовно: внесення змін до Статуту Фонду соціального страхування України, затвердження граничної  чисельності працівників  Фонду соціального страхування України, структури органів Фонду та створення робочих органів, умови оплати праці та схеми посадових окладів працівників органів Фонду, встановлення розміру допомоги на поховання, схвалення проекту бюджету Фонду соціального страхування України..

АКТУАЛЬНО. Григорій Осовий: Прийняття соціально значимих рішень можливе лише у соціальному діалозі

66666555555444444   З посиланням на посадових осіб міністерств і відомств у ЗМІ поширюються заяви, що нібито в Україні занадто велика кількість працівників, що користується правом дострокового виходу на пенсію, а МВФ вимагає скорочення кількості професій і посад, які дають право на дострокову пенсію.   Позицію профспілок із зазначеного питання висловив Григорій Осовий, керівник СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України. - Стосовно дострокового виходу на пенсію, на що мають..

Григорій Осовий: «Головна проблема – вкрай низький розмір пенсій»

zycie   На запитання стосовно найбільш актуальних проблем проведення в Україні пенсійної реформи, зокрема щодо запровадження системи недержавного пенсійного забезпечення відповідає Григорій Осовий - Голова Федерації профспілок України, найчисельнішого профспілкового профоб’єднання, до якого входять більш ніж 6 млн. спілчан.   Григорій Осовий: - Головна проблема – вкрай низький розмір пенсій. Майже 90% пенсіонерів сьогодні отримують пенсії, нижчі за фактичний прожитковий мінімум. Нагадаю, що для непрацездатних осіб цей показник станом..

Для визначення права на пенсію за вислугу років звільнення з роботи не вимагається

288464 0   Пенсії за вислугу років призначаються при досягненні визначеного Законом України «Про пенсійне забезпечення» пенсійного віку, за наявності необхідної тривалості страхового стажу та стажу роботи за спеціальністю. Водночас, відповідно до ст. 7 зазначеного  Закону пенсії за вислугу років призначаються після залишення роботи, яка дає право на зазначений вид пенсії.   У зв’язку з цим багато працівників задають питання про можливість визначення свого майбутнього пенсійного забезпечення до..

Відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України

20130213133739-468x265     24 січня 2017 року відбулося позачергове засідання правління новоствореного Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення щодо внесення змін до Статуту Фонду соціального страхування України, затвердження Порядку надання матеріального забезпечення деяким категоріям громадян, зміни до Положення про Виконавчу дирекцію Фонду, до Регламенту роботи правління Фонду, про розміщення виконавчої дирекції Фонду та інші. Більшість питань було внесено на розгляд правління Фонду у зв’язку..

top-photo Наприкінці минулого тижня відбулося позачергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому серед інших розглядалися питання про мінімальний розмір допомоги по безробіттю, про схвалення проекту бюджету Фонду на 2017 рік, про зміну складу представників від державної сторони правління Фонду, про обрання заступника голови правління Фонду від державної сторони тощо. Заступником Голови правління Фонду від сторони держави обрано Крентовську Ольгу Петрівну..

Про показники середньої заробітної плати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році

osobennosti-nachisleniya-pensiy   Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. При призначенні пенсій у 2017 році для обчислення заробітку, з якого визначатиметься розмір пенсії, застосовуватиметься усереднений показник середньої заробітної плати в країні за..

Про реформування Державної служби зайнятості та у сфері соціального страхування на випадок безробіття

slide-1   Протягом останніх кількох років Міністерством соціальної політики розроблялися законопроекти щодо реформування державної служби зайнятості та зміни до законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, але вони не були підтримані ні профспілками, ні об’єднаннями роботодавців, оскільки не вирішували існуючих проблем у сфері зайнятості.   На розгляд Верховної Ради України внесено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» (нова редакція)..

Пенсійне забезпечення у 2017 році

76544   Наприкінці минулого року Верховною Радою України було схвалено закони України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016 №1801-VIII та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 №1774-VIII. З урахуванням норм цих законів здійснюватиметься пенсійне забезпечення в 2017 році.    1. Мінімальний розмір пенсії. Згідно з статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється на рівні прожиткового..

Більше статей...

1. Загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2017 році
  2. 26 грудня Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій за січень 2017 року
  3. Про підвищення пенсій з 1 грудня 2016 року
  4. Мінсоцполітики: Майбутня пенсійна реформа спрямована на виконання зобов’язань перед наступними поколіннями
  5. Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску у ІІІ кварталі 2016 року
  6. Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
  7. Про запровадження загальнообов’язкового державного медичного соціального страхування
  8. Враховано зауваження ФПУ до Постанови КМУ про порядок проведення індексації грошових доходів населення
  9. Назріла можливість досягнення мінімального розміру допомоги по безробіттю конституційно визначеного рівня
  10. ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ членів правління Фонду соціального страхування України
  11. Знову зірвано засідання правління Фонду соціального страхування