Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску за І квартал 2018 року

завантаженя   За даними Державної фіскальної служби України (додається) кількість платників єдиного внеску (юр. та фіз. особи) на 1 квітня 2018 року збільшилась порівняно із показниками на початок 2018 року на 52 517 осіб або на 1,28% та становила 4 239 316 осіб. Але незважаючи на це середньооблікова чисельність застрахованих осіб за зазначений період зменшилась на 205 666 одиниць або на 1,96% та становила 10 261 071 одиницю. Значно..

Ефективність реабілітації складних патологій за кошти Фонду становить 83%

11665550 856621784428615 4713799414276046887 n У 2017 році за кошти Фонду соціального страхування України реабілітаційне лікування отримали понад 25 000 застрахованих осіб і членів їх сімей, серед яких більше 19 000 мали складну патологію з тривалим лікуванням – завдяки отриманій реабілітації 83% з них відновили здоров’я та приступили до роботи одразу після повернення з санаторію. Вчасна реабілітація також є одним з головних чинників упередження настання первинної інвалідності. Фонд..

ФПУ наполягає на захисті застрахованих осіб при наявності на підприємствах заборгованості минулих періодів із сплати єдиного соціального внеску

Strahovyj-stazh Починаючи з 2004 року для призначення пенсій у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні страховий стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для отримання страхових виплат у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні страховий стаж у зазначеному порядку обчислюється починаючи з 2011 року.   Періоди, за які у реєстрі відсутні дані про сплату єдиного соціального внеску, не враховуються і застраховані особи..

Зміни у пенсійній системі – на користь людям

Изображение 036   Питання, пов’язані із запровадженням обов’язкової накопичувальної пенсійної системи в Україні, обговорено 20 квітня у Федерації профспілок України Голова ФПУ Григорій Осовий, звертаючись до керівників членських організацій ФПУ, фахівців у сфері пенсійного забезпечення, зазначив, що на розгляді у Верховній Раді України наразі знаходиться відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування», який може бути винесено на..

Пенсійний фонд України поінформував профспілки про підприємства-боржники

og 95565 zarplata 2   У листі ПФУ до СПО об’єднань профспілок зазначається, що одним із джерел наповнення бюджету Пенсійного фонду України є погашення заборгованості з обов'язкових платежів до Фонду.   Проте зазначена заборгованість має тенденцію до зростання, що негативно впливає на забезпечення прав застрахованих осіб у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні, а підприємства - боржники здебільшого сплачують кошти лише після вжиття органами Фонду заходів щодо примусового стягнення боргів на..

Про показник середньої зарплати, який застосовується при призначенні пенсії у 2018 році

1453110555 19237563.qp8pv6xjmk.w665     Відповідно до абзацу другого пункту 4-4 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» при призначенні пенсій у 2018 році застосовується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчислена як середній показник за 2016 та 2017 роки.   За даними Пенсійного фонду України, зазначений показник становить 5 377,90 грн.   У зв’язку з цим особам, яким з початку 2018 року пенсії призначено із..

Андрій Рева: Підстави для підвищення мінімальної зарплати є вже сьогодні

5к54 Про це Міністр соціальної політики України заявив у понеділок в ефірі програми «Свобода слова».   «Я вважаю, що резерви і підстави для підвищення мінімальної заробітної плати є вже сьогодні. Якщо буде прийняте відповідне рішення, воно буде ухвалене Кабінетом Міністрів, втілене у відповідний законопроект змін до Державного бюджету і подане у Верховну Раду. Таке рішення може бути ухваленим за результатами аналізу економічної ситуації Кабінетом Міністрів України для подальшого..

На узбіччі пенсійної реформи

1513771994 0-02-04-3da28c13482dc200be5f1d9b20e6681b621c8b356ae9bcb13ee68745b51ea235 full     Чи не найбільшим своїм досягненням влада вважає пенсійну реформу, зокрема осучаснення пенсій. Проте багатьом пенсіонерам реформа принесла розчарування, адже підвищили виплати далеко не всім. Так, на узбіччі реформи опинилися колишні державні службовці, яким делікатно запропонували перейти, якщо буде вигідно, на звичайні пенсії. Чому раптом,  держслужбовці, які багато років вірою і правдою служили державі, опинилися у немилості у власного роботодавця? До речі, більшість серед..

Андрій Рева: Головна вимога до накопичувального рівня пенсійної системи – гарантія збереження накопичень та захист від знецінювання

Pensiyi-po-novomu Міністр соціальної політики України Андрій Рева підтримує введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення, але зауважує на важливоості ґрунтовного прорахунку усіх можливих ризиків.   «По-перше, для збереження накопичень, інвестиційний дохід має перевищувати рівень інфляції. Якщо рівень інфляції за результатами минулого року складав 13,4%, то можете уявити якою повинна бути дохідність цінних паперів, у які мають вкладатися пенсійні заощадження», - пояснив Міністр. Разом із тим, урядовець зазначив, що отримати свої накопичення..

Володимир Саєнко: Фонд соцстрахування провів реформу надання соціальних послуг

NIK 9398   Без збору довідок, відвідування робочих органів і «вибивання путівок» – Фонд соціального страхування України повністю переформатував і перевів на адресність процес отримання соціальних послуг, що надаються за його кошти. Зокрема, для працюючих українців спростилось отримання медичної реабілітації, вартість якої 100-відсотково покривається з бюджету Фонду соцстрахування. Про це повідомив голова правління ФССУ Володимир Саєнко.   Отримати послуги від Фонду соціального страхування України стало легше та швидше, а..
Архiв
<< < Травень 2018 > >>