ukaz   16 березня 2017 року Урядом прийнято постанову «Деякі питання соціального захисту застрахованих осіб».   145     Зазначена постанова вирішує три нагальних питання. Перше – це затвердження коефіцієнту перерахування сум щомісячних страхових виплат з 1 березня п.р. Нагадаємо, що щорічно з 1 березня здійснювався перерахунок сум щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві з урахуванням темпів зростання середньої заробітної плати в країні. На жаль,..

Засідання Уряду: економічне зростання дозволить забезпечити соціальні стандарти і підвищити пенсії

67665665   Уряд України готовий до корегування макропоказників розвитку економіки, але зберігає серед головних пріоритетів позитивну динаміку ВВП, оскільки саме це дозволить підвищити соціальні стандарти та осучаснити пенсійні виплати. Про це в ході засідання Уряду наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.   "Важливо, щоб ми продовжили процес економічного зростання, – сказав Прем’єр-міністр. – Зараз ми звісно будемо коригувати зростання ВВП, від якого фактично наповнюється Державний бюджет. Наше завдання – компенсувати..

Про бюджети фондів соціального страхування на 2017 рік

1475493769 019     Пропонуємо ознайомитися з офіційно опублікованими бюджетами фондів соціального страхування на 2017 рік, затвердженими Урядом:   ПОСТАНОВА № 102 від 1 березня 2017 р. "Про затвердження бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік" ПОСТАНОВА № 104 від 1 березня 2017 р. "Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік" http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249791751 http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249792018     Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ

Легалізацію зарплат провалено

644aae4392c4c48bf81f36d01f78e8125eef83f7fbf3d1f8a69c8a7e1d5032f7   Правління Пенсійного фонду України підбило підсумки роботи в 2016 році. Легалізацію зарплат роботодавці провалили На засіданні правління Пенсійного фонду України 24 лютого 2017 року розглянуто питання: про підсумки роботи у 2016 році щодо виконання бюджету; про роботу органів Пенсійного фонду України щодо виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю; про розвиток інформаційних систем у 2017 році відповідно до завдань, визначених Стратегією модернізації та..

Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску у 2016 році

preview1 За даними Державної фіскальної служби України середньооблікова чисельність застрахованих осіб на кінець 2016 року зросла порівняно із 2015 роком на 180 077 одиниць або на 1,7% та становила 10 779 016 одиниць. Кількість платників єдиного внеску (юр. та фіз. особи) у 2016 році зросла на 169 980 осіб або на 4,5% та на кінець року становила 3 933 247 особи. Внаслідок різкого зменшення розміру єдиного соціального внеску –нарахована сума ЄСВ..

Андрій Рева: Той, хто вважає ЄСВ 704 гривні зависоким, мусить знати, що таке визначення відповідає пенсії розміром у 1247 грн

ac6ba307ae01cc5c7a5509648bcf7c41     Серйозне зростання дефіциту Пенсійного фонду в 2016 році пов’язано зі зниженням мінімального Єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив у інтерв’ю виданню „Дзеркало тижня. Україна”.   Так, за словами Міністра, в 2015 році дефіцит ПФ складав 80 млрд грн. Тоді причиною його виникнення в Уряді порахували високі податки й знизили ЄСВ з 38% до 22%, однак розрахунок на детінізацію у кінцевому..

Про окремі питання, які нині обговорюються в ЗМІ щодо реформування системи пенсійного забезпечення

inform     Про збільшення тривалості страхового стажу, необхідного для призначення пенсій за віком, з 15 до 30-35 років. Статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років та наявності страхового стажу не менше 15 років. Як відомо, з 1 жовтня 2011 року поступово пенсійний вік для жінок збільшується на 6 місяців кожного року..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

se     8 лютого 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення стосовно: внесення змін до Статуту Фонду соціального страхування України, затвердження граничної  чисельності працівників  Фонду соціального страхування України, структури органів Фонду та створення робочих органів, умови оплати праці та схеми посадових окладів працівників органів Фонду, встановлення розміру допомоги на поховання, схвалення проекту бюджету Фонду соціального страхування України..

АКТУАЛЬНО. Григорій Осовий: Прийняття соціально значимих рішень можливе лише у соціальному діалозі

66666555555444444   З посиланням на посадових осіб міністерств і відомств у ЗМІ поширюються заяви, що нібито в Україні занадто велика кількість працівників, що користується правом дострокового виходу на пенсію, а МВФ вимагає скорочення кількості професій і посад, які дають право на дострокову пенсію.   Позицію профспілок із зазначеного питання висловив Григорій Осовий, керівник СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України. - Стосовно дострокового виходу на пенсію, на що мають..

Григорій Осовий: «Головна проблема – вкрай низький розмір пенсій»

zycie   На запитання стосовно найбільш актуальних проблем проведення в Україні пенсійної реформи, зокрема щодо запровадження системи недержавного пенсійного забезпечення відповідає Григорій Осовий - Голова Федерації профспілок України, найчисельнішого профспілкового профоб’єднання, до якого входять більш ніж 6 млн. спілчан.   Григорій Осовий: - Головна проблема – вкрай низький розмір пенсій. Майже 90% пенсіонерів сьогодні отримують пенсії, нижчі за фактичний прожитковий мінімум. Нагадаю, що для непрацездатних осіб цей показник станом..

Більше статей...

1. Для визначення права на пенсію за вислугу років звільнення з роботи не вимагається
  2. Відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України
  3. Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
  4. Про показники середньої заробітної плати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році
  5. Про реформування Державної служби зайнятості та у сфері соціального страхування на випадок безробіття
  6. Пенсійне забезпечення у 2017 році
  7. Загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2017 році
  8. 26 грудня Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій за січень 2017 року
  9. Про підвищення пенсій з 1 грудня 2016 року
  10. Мінсоцполітики: Майбутня пенсійна реформа спрямована на виконання зобов’язань перед наступними поколіннями
  11. Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску у ІІІ кварталі 2016 року
Архiв
<< < Березень 2017 > >>