Пенсійний фонд України підбив підсумки виконання основних пріоритетів діяльності у І півріччі 2018 року

8d43df54431261382e03c232ab8f89eb На засіданні правління Пенсійного фонду України, яке відбулося 12 липня ц.р., було підбито підсумки роботи органів Пенсійного фонду у першій половині поточного року. Зокрема зазначалося, що пріоритетними напрямами діяльності Пенсійного фонду України у І півріччі 2018 року стали забезпечення стабільного фінансування та своєчасної виплати пенсій, збалансування бюджету Фонду, покращення якості обслуговування громадян, впровадження ефективних технологій адміністрування та підвищення прозорості пенсійної системи. Протягом минулого півріччя Пенсійним фондом..

Громадська рада Фонду соцстрахування України вимагає провести аудит витрат ФССУ

1479306909 zvernennya-lyst-list-pismo-ruchka-840x445 Нецільове використання коштів Фондом соціального страхування України в період реорганізації впродовж 2015-2017 років останнім часом стало предметом обговорень у численних українських ЗМІ. Аби запобігти маніпуляціям з цього приводу та розставити всі крапки над "і" Громадська рада ФССУ звернулася до Міністра соцполітики та правління Фонду з вимогою провести незалежний аудит його діяльності. Лист2 Лист1

Про підвищення пенсійних виплат окремим громадянам з 1 липня 2018 року

99631bbdad18e4af69bb1d3321fa2872     Відповідно до ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2018 рік» з 1 липня ц.р. підвищено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1373 грн до 1435 грн. У ЗМІ була надана інформація про підвищення розмірів пенсій з 1 липня ц.р. у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб до 1435 грн. Із зазначеного питання надходять відповідні звернення пенсіонерів. У зв’язку з цим..

Профспілки не мають бути статистами у роботі Фондів соцстраху

94ef53ade535ee23117905802126d577658a1554   Рішуча заява СПО об’єднань профспілок проти порушення принципу паритетності в управлінні фондами соціального страхування викликала суспільний резонанс. Сторона роботодавців обговорила позицію профспілок на засіданні свого СПО на національному рівні, куди було запрошено Григорія Осового як голову профспілкового СПО і Володимира Саєнка як голову правління Фонду соціального страхування України.   Аргументуючи принципову позицію профспілок щодо організації роботи Фондів соцстраху, Г.Осовий згадав про основні засади, закладені у національну систему..

Рекомендації Уряду щодо виконання завдань у сфері пенсійного забезпечення

a9d78a28505f5ec9fab63950b5421b70 Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення наприкінці травня ц.р. схвалено Рекомендації за наслідками розгляду у Комітеті питання щодо стану виконання пункту 9 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 2148. При опрацюванні Рекомендацій враховано також пропозиції фахівців ФПУ, внесені, в тому числі безпосередньо під час засідання Комітету...

Обговорюються пропозиції профспілок до законопроекту про накопичувальну професійну пенсійну програму

Изображение 006   13 червня ц.р. відбулася робоча зустріч за участі представників всеукраїнських профспілок та Мінсоцполітики з обговорення зауважень, висловлених профспілками до законопроекту щодо накопичувальної професійної пенсійної програми.            У нараді взяв участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.       У ході обговорення представниками всеукраїнських профспілок були поставлені питання щодо необхідності поширення професійної пенсійної програми на працівників, які раніше користувалися правом на пенсію за вислугу років, зокрема працівників освіти,..

Рішуча заява профспілок на захист принципів соціального партнерства

Изображение 107    Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні 30 травня на своєму засіданні обговорив та прийняв Заяву у зв’язку з грубим порушенням представниками держави принципів соціального діалогу в управлінні соціальним страхуванням. Профспілки призупиняють свою участь у роботі правлінь Фондів.   Заяву було підготовлено робочою групою профспілкового СПО, до якої увійшли представники профспілок у правліннях Фондів соціального страхування та Пенсійного фонду. Під час обговорення тексту..

Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску за І квартал 2018 року

завантаженя   За даними Державної фіскальної служби України (додається) кількість платників єдиного внеску (юр. та фіз. особи) на 1 квітня 2018 року збільшилась порівняно із показниками на початок 2018 року на 52 517 осіб або на 1,28% та становила 4 239 316 осіб. Але незважаючи на це середньооблікова чисельність застрахованих осіб за зазначений період зменшилась на 205 666 одиниць або на 1,96% та становила 10 261 071 одиницю. Значно..

Ефективність реабілітації складних патологій за кошти Фонду становить 83%

11665550 856621784428615 4713799414276046887 n У 2017 році за кошти Фонду соціального страхування України реабілітаційне лікування отримали понад 25 000 застрахованих осіб і членів їх сімей, серед яких більше 19 000 мали складну патологію з тривалим лікуванням – завдяки отриманій реабілітації 83% з них відновили здоров’я та приступили до роботи одразу після повернення з санаторію. Вчасна реабілітація також є одним з головних чинників упередження настання первинної інвалідності. Фонд..

ФПУ наполягає на захисті застрахованих осіб при наявності на підприємствах заборгованості минулих періодів із сплати єдиного соціального внеску

Strahovyj-stazh Починаючи з 2004 року для призначення пенсій у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні страховий стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для отримання страхових виплат у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні страховий стаж у зазначеному порядку обчислюється починаючи з 2011 року.   Періоди, за які у реєстрі відсутні дані про сплату єдиного соціального внеску, не враховуються і застраховані особи..
Архiв
<< < Липень 2018 > >>