Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій приведено у відповідність до чинного законодавства

4781f09e7bf23b08d83bbf06924a44d8 XL   Кабінет Міністрів на своєму засіданні вніс зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. Необхідність прийняття Урядом такого рішення зумовлена тим, що, як відомо, Законом „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році” внесено зміни до Закону „Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”. Зокрема, було..

Показники середньої зарплати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році

-pensyi-socaln-viplati 524     Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. За даними Пенсійного фонду України, усереднений показник заробітної плати в країні за 2014 – 2016 р.р., який застосовується при призначенні пенсій..

Про запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи

ПЕН   У Федерації профспілок України 6 квітня ц.р. за ініціативи народних депутатів України (Соловей Ю.І., Різаненко П.О., Белькова О.В.) проведено обговорення питань, пов’язаних із запровадженням накопичувальної системи обов’язкового державного пенсійного страхування (2-го рівня), яка є важливим елементом проведення пенсійної реформи в Україні. З боку профспілкової сторони у цій зустрічі взяли участь Голова ФПУ Осовий Г.В., заступник Голови ФПУ Саєнко В.В., керівники та інші працівники окремих галузевих..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

3   4 квітня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті організаційні рішення стосовно: змін у складі правління Фонду, обрання Голови правління Фонду та його заступника тощо. Відповідно до норм частини першої статті 6 представники держави в правлінні Фонду призначаються Кабінетом Міністрів України, представники застрахованих осіб обираються (делегуються) репрезентативними на національному рівні всеукраїнськими об’єднаннями профспілок, а представники роботодавців - репрезентативними..

Обговорено шляхи вдосконалення пенсійної системи в Україні

Изображение 075   2017 рік розпочався з реформування системи оплати праці і наступним кроком після пожвавлення економіки і підвищення мінімальної зарплати має стати збільшення пенсій. Чи з’являться такі фінансові ресурси у держави і в чому буде полягати зміст подальшого реформування пенсійної системи, - на такі питання шукали відповіді учасники круглого столу, що відбувся 3 квітня у Федерації профспілок України. Відкрив дискусію Голова ФПУ Григорій Осовий, який акцентував увагу..

ukaz   16 березня 2017 року Урядом прийнято постанову «Деякі питання соціального захисту застрахованих осіб».   145     Зазначена постанова вирішує три нагальних питання. Перше – це затвердження коефіцієнту перерахування сум щомісячних страхових виплат з 1 березня п.р. Нагадаємо, що щорічно з 1 березня здійснювався перерахунок сум щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві з урахуванням темпів зростання середньої заробітної плати в країні. На жаль,..

Засідання Уряду: економічне зростання дозволить забезпечити соціальні стандарти і підвищити пенсії

67665665   Уряд України готовий до корегування макропоказників розвитку економіки, але зберігає серед головних пріоритетів позитивну динаміку ВВП, оскільки саме це дозволить підвищити соціальні стандарти та осучаснити пенсійні виплати. Про це в ході засідання Уряду наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.   "Важливо, щоб ми продовжили процес економічного зростання, – сказав Прем’єр-міністр. – Зараз ми звісно будемо коригувати зростання ВВП, від якого фактично наповнюється Державний бюджет. Наше завдання – компенсувати..

Про бюджети фондів соціального страхування на 2017 рік

1475493769 019     Пропонуємо ознайомитися з офіційно опублікованими бюджетами фондів соціального страхування на 2017 рік, затвердженими Урядом:   ПОСТАНОВА № 102 від 1 березня 2017 р. "Про затвердження бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік" ПОСТАНОВА № 104 від 1 березня 2017 р. "Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік" http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249791751 http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249792018     Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ

Легалізацію зарплат провалено

644aae4392c4c48bf81f36d01f78e8125eef83f7fbf3d1f8a69c8a7e1d5032f7   Правління Пенсійного фонду України підбило підсумки роботи в 2016 році. Легалізацію зарплат роботодавці провалили На засіданні правління Пенсійного фонду України 24 лютого 2017 року розглянуто питання: про підсумки роботи у 2016 році щодо виконання бюджету; про роботу органів Пенсійного фонду України щодо виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю; про розвиток інформаційних систем у 2017 році відповідно до завдань, визначених Стратегією модернізації та..

Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску у 2016 році

preview1 За даними Державної фіскальної служби України середньооблікова чисельність застрахованих осіб на кінець 2016 року зросла порівняно із 2015 роком на 180 077 одиниць або на 1,7% та становила 10 779 016 одиниць. Кількість платників єдиного внеску (юр. та фіз. особи) у 2016 році зросла на 169 980 осіб або на 4,5% та на кінець року становила 3 933 247 особи. Внаслідок різкого зменшення розміру єдиного соціального внеску –нарахована сума ЄСВ..

Більше статей...

1. Андрій Рева: Той, хто вважає ЄСВ 704 гривні зависоким, мусить знати, що таке визначення відповідає пенсії розміром у 1247 грн
  2. Про окремі питання, які нині обговорюються в ЗМІ щодо реформування системи пенсійного забезпечення
  3. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  4. АКТУАЛЬНО. Григорій Осовий: Прийняття соціально значимих рішень можливе лише у соціальному діалозі
  5. Григорій Осовий: «Головна проблема – вкрай низький розмір пенсій»
  6. Для визначення права на пенсію за вислугу років звільнення з роботи не вимагається
  7. Відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України
  8. Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
  9. Про реформування Державної служби зайнятості та у сфері соціального страхування на випадок безробіття
  10. Пенсійне забезпечення у 2017 році
  11. Загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2017 році