Санаторно-курортне лікування як один із чинників збереження трудового потенціалу країни

7774   Санаторно-курортна справа в Україні є традиційно невід’ємною частиною національної системи охорони здоров’я, що дозволяє ефективно здійснювати профілактику захворювань населення. Санаторно-курортне лікування – це медична допомога, що здійснюється з профілактичною, лікувальною або реабілітаційною метою, із застосуванням природних лікувальних факторів в умовах перебування хворого на курорті, або лікувально-оздоровчій місцевості, в санаторно-курортних закладах. Таке лікування є важливою складовою системи соціальної політики та відіграє провідну роль у побудові та збереженні..

Чи можна перевірити правильність обчислення пенсії

1a13407d94e4d3d020b771546ff0f165 У кожного, хто колись звертався за призначенням чи перерахунком пенсії, виникало питання чи правильно її розраховано. Питання цілком справедливе, адже не всі знають детальний розрахунок пенсії, тим паче враховуючи, що умови та порядок обчислення пенсій постійно змінюється. На що ж треба звертати увагу при вирішенні питання щодо правильності обчислення розміру пенсії? При зверненні за призначенням чи перерахунком пенсії до органів Пенсійного фонду України надаються документи,..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття

httpcharivne info 373x300 12 вересня ц.р. відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому розглядалися питання про переобрання голови правління Фонду та його заступників, про затвердження звітів про результати діяльності Фонду та виконання бюджету за 2017 рік, про мінімальний розмір допомоги по безробіттю, про схвалення проектів бюджету та кошторису видатків Фонду на 2019 рік тощо.   Головою правління Фонду загальнообов'язкового державного..

Як здійснюватиметься щорічна індексація пенсій у 2019 році

inx960x640   Багато пенсіонерів запитують стосовно порядку здійснення чергового осучаснення (індексації) пенсій, а також коли осучаснюватимуться пенсії – з 1 січня чи з 1 березня 2019 року.   З даного питання необхідно звернути увагу на наступне. Згідно з статтею 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії, призначені за цим Законом, індексувалися відповідно до законодавства про індексацію грошових доходів населення. Крім цього, у період з 2004 по 2013..

Пенсійна реформа ліквідувала будь які обмеження щодо виплат працюючим пенсіонерам

Б2    Протягом двох місяців у деяких ЗМІ поширюється інформація, що начебто після проведення пенсійної реформи працюючим пенсіонерам доведеться обирати між пенсією і заробітною платою. Міністерство соціальної політики України офіційно повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності. Проведена пенсійна реформа не передбачає необхідності вибору між пенсією і зарплатою для працюючих пенсіонерів. Навпаки, саме для того, щоб припинити дискримінацію працюючих пенсіонерів і була проведена пенсійна реформа. ..

Про показник середньої зарплати, який застосовується при призначенні пенсії у 2018 році

1453110555 19237563.qp8pv6xjmk.w665     Відповідно до абзацу другого пункту 4-4 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» при призначенні пенсій у 2018 році застосовується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчислена як середній показник за 2016 та 2017 роки.   За даними Пенсійного фонду України, зазначений показник становить 5 377,90 грн.   У зв’язку з цим особам, яким з початку 2018 року пенсії призначено із..

ФПУ звернулась до Прем’єр-міністра України щодо затримки з виплатою пенсій

1518534246 1518018983 100220172-x315     До ФПУ стали надходити багато звернень від пенсіонерів, профспілкових організацій щодо затримки з виплатою пенсій. Значна частина пенсіонерів не змогла отримати пенсію у встановлені для них строки. Враховуючи відсутність належної інформації з цього питання Федерація профспілок України звернулась до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з проханням терміново розглянути порушену проблему та дати доручення відповідним міністерствам і відомствам виправити ситуацію і надати в засобах масової..

Про накопичувальну професійну пенсійну програму

завантаже   У рамках пенсійного реформування в Україні передбачається змінити і систему пенсійного забезпечення для працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці. Прикінцевими та перехідними положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 передбачено, що Кабінет Міністрів України у шестимісячний строк із дня набрання чинності цим Законом (11.10.2017) має підготувати та подати на розгляд Верховної Ради України..

Пенсійний фонд України підбив підсумки виконання основних пріоритетів діяльності у І півріччі 2018 року

8d43df54431261382e03c232ab8f89eb На засіданні правління Пенсійного фонду України, яке відбулося 12 липня ц.р., було підбито підсумки роботи органів Пенсійного фонду у першій половині поточного року. Зокрема зазначалося, що пріоритетними напрямами діяльності Пенсійного фонду України у І півріччі 2018 року стали забезпечення стабільного фінансування та своєчасної виплати пенсій, збалансування бюджету Фонду, покращення якості обслуговування громадян, впровадження ефективних технологій адміністрування та підвищення прозорості пенсійної системи. Протягом минулого півріччя Пенсійним фондом..

Громадська рада Фонду соцстрахування України вимагає провести аудит витрат ФССУ

1479306909 zvernennya-lyst-list-pismo-ruchka-840x445 Нецільове використання коштів Фондом соціального страхування України в період реорганізації впродовж 2015-2017 років останнім часом стало предметом обговорень у численних українських ЗМІ. Аби запобігти маніпуляціям з цього приводу та розставити всі крапки над "і" Громадська рада ФССУ звернулася до Міністра соцполітики та правління Фонду з вимогою провести незалежний аудит його діяльності. Лист2 Лист1

Більше статей...

1. Про підвищення пенсійних виплат окремим громадянам з 1 липня 2018 року
  2. Профспілки не мають бути статистами у роботі Фондів соцстраху
  3. Рекомендації Уряду щодо виконання завдань у сфері пенсійного забезпечення
  4. Обговорюються пропозиції профспілок до законопроекту про накопичувальну професійну пенсійну програму
  5. Рішуча заява профспілок на захист принципів соціального партнерства
  6. Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску за І квартал 2018 року
  7. Ефективність реабілітації складних патологій за кошти Фонду становить 83%
  8. ФПУ наполягає на захисті застрахованих осіб при наявності на підприємствах заборгованості минулих періодів із сплати єдиного соціального внеску
  9. Зміни у пенсійній системі – на користь людям
  10. Пенсійний фонд України поінформував профспілки про підприємства-боржники