Відбулося чергове засідання Громадської ради Пенсійного фонду України

пыдписання   6 грудня п.р. відбулось чергове засідання Громадської ради при Пенсійному фонді України. Присутнім на засіданні заступником Голови правління Пенсійного фонду України Машкіним В.Г. було висвітлено питання щодо результатів перерахунку пенсій з 1 жовтня цього року, плану роботи Фонду на наступний рік та заходів щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Зокрема, пріоритетними у діяльності ПФУ на 2018 року визначено питання щодо своєчасного призначення, фінансування і виплати..

Як запроваджуються зміни у пенсійній системі? Що надалі очікувати пенсіонерам?

Изображение 403   Цьому була присвячена робоча зустріч членів СПО об’єднань профспілок з представниками Пенсійного фонду України, що відбулась 7 грудня за ініціативи профспілок.   Співпраця ФПУ і ПФ відбувається у рамках Угоди, укладеної між СПО об’єднань профспілок і ПФ. У зустрічі взяли участь заступник голови правління ПФ Владислав Машкін та директор департаменту пенсійного забезпечення ПФ Олена Охріменко. Відкриваючі засідання голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий..

Семінар-тренінг для резерву кадрів на виборні посади в Профспілці працівників соціальної сфери України

IMG 0128   5-6 грудня 2017 року на базі Чернігівського навчально-методичного центру відбувся семінар-тренінг для резерву кадрів на виборні посади в Профспілці працівників соціальної сфери України.         Відкриваючи семінар заступник голови Профспілки Башкірєва Г.М. зазначила, що Центральна  Рада Профспілки надає великого значення зміцненню виборних органів Профспілки діловими, компетентними, висококваліфікованими фахівцями, забезпеченню раціонального поєднання досвідчених і молодих кадрів, удосконаленню роботи з формування кадрового резерву виборних органів.Саме тому Президія..

Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску за ІІІ квартали 2017 року

98468   За даними Державної фіскальної служби України (додається) середньооблікова чисельність застрахованих осіб на 1 жовтня ц.р. зменшилась порівняно із показниками першого півріччя на 184 948 одиниць або на 1,76% та становила  10 326 987 одиниць. Кількість платників єдиного внеску (юр. та фіз. особи) навпаки –  зросла на 57 387 осіб або на 1,4% та становила 4 130 831 особи. Значно зріс рівень ФОП – за 9 місяців п.р...

КРУГЛИЙ СТІЛ. Медична реформа має бути ефективною та корисною для людей

СТОЛ1 Комітет Верховної Ради України з питань охорони  здоров’я провів засідання «круглого столу» на тему: «Запровадження загальнообов’язкового соціального медичного страхування в Україні». У заході взяли участь народні депутати, представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів, Міністерства соціальної політики, інших заінтересованих міністерств і відомств, обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, ПАТ «Українська залізниця», Національної академії медичних наук, Ліги страхових організацій, Асоціації приватних медичних закладів, Федерації роботодавців, професійних спілок,..

Уряд упорядкував структуру територіальних органів Пенсійного фонду України

1453906657 photo   Кабінет Міністрів прийняв постанову „Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України”, яка має істотно удосконалити діяльність системи пенсійного забезпечення в цілому.   Зокрема, з метою покращення якості обслуговування громадян, упорядкування системи територіальних органів ПФУ та оптимізації їхньої структури актом передбачається реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України в Донецькій області шляхом їх злиття. Також планується реорганізувати територіальні органи ПФУ Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей шляхом..

Андрій Рева: Осучаснення є першим кроком пенсійної реформи на шляху до достойного рівня пенсійного забезпечення українців

a5e8a5c-690 690x426 В ефірі телеканалу “ЗіК” Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів про перші результати прийнятої Верховою Радою пенсійної реформи та плани Уряду щодо подальших змін у пенсійній системі. Міністр акцентував увагу на доцільності обраної Урядом послідовності дій та наголосив на необхідності повернення страхових принципів моделі пенсійного забезпечення. “Неможливо усі проблеми відновити однією дією, потрібно робити послідовні кроки, і ухвалена Пенсійна реформа є першим кроком Уряду на цьому..

Ще понад 3 мільйони пенсіонерів отримають підвищення пенсії у листопаді

Se   У жовтні Уряд забезпечив виплату перерахованих пенсій відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». В результаті перерахунку пенсії було підвищено для 10,2 млн пенсіонерів. Доплату до 200 грн отримало 4 794,8 тис осіб, доплату в розмірі 200,01 – 500 грн – 2 069,8 тис осіб, від 500,01грн до 1000 грн – 1 291,6 тис, і ще  2 082,6 тис осіб отримали доплату понад..

Затверджено зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансування пенсійних виплат

nakopitelnaya-pensiya-igra-ne-stoit-svech Відповідний закон уточнює перелік видатків, що здійснюються на соціальний захист та соціальне забезпечення громадян з Державного бюджету України та місцевих бюджетів. Президент України Петро Порошенко підписав Закон України №2150-VІІІ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій». Документ прийнятий парламентом за основу та в цілому 3 жовтня 255 голосами. Відповідний закон уточнює перелік видатків, що здійснюються на соціальний захист та соціальне забезпечення громадян з Державного..

Показники середньої зарплати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році

-pensyi-socaln-viplati 524     Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. За даними Пенсійного фонду України, усереднений показник заробітної плати в країні за 2014 – 2016 р.р., який застосовується при призначенні пенсій..

Більше статей...

1. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  2. Профспілки підтримали пенсійні інновації, запропоновані Урядом
  3. З сьогоднішнього дня почала діяти Пенсійна реформа, а з нею розпочато і осучаснення пенсій
  4. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  5. Прем'єр-міністр: Пенсії для понад 9 млн пенсіонерів будуть підвищені в жовтні, в минулому залишаться пенсії в 949 грн.
  6. Уряд затвердив зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік
  7. Сергій Каплін завірив про підтримку запропонованих ФПУ змін до законодавства щодо підвищення пенсій
  8. ПЕНСІЙНА РЕФОРМА. Профспілки провели інформаційне пікетування парламенту
  9. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України