Про індексацію пенсій з 1 березня 2019 року

42ae7faf75b95f570bbc   Частиною другою ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 №1058 (далі – Закон №1058) передбачено щорічну індексацію пенсій у зв’язку із зростанням споживчих цін і середньої зарплати в країні. Така індексація здійснюється шляхом збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії. Пунктом 45 прикінцевих положень Закону №1058 передбачено, що у 2019-2020..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування

pretenzija1   26 лютого 2019 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на розгляд якого вносились питання: звіти про результати роботи в.о. директора, заступників директора Виконавчої дирекції Фонду та поточний фінансовий стан Фонду. Як відомо, на 2018 рік бюджети фондів соціального страхування були затверджені бездефіцитними і навіть передбачалися залишки на кінець року. Проте, на жаль, починаючи з другого півріччя стали зменшуватися обсяги надходження сум єдиного соціального внеску..

Профспілки наполягають на збільшенні страхових виплат

-соцстрах-випадок-виробництво--352jxtq3t6z02vm035uzgq 20 лютого у День соціальної справедливості Уряд на своєму засіданні додатково вніс та без обговорення розглянув і прийняв з подальшим доопрацюванням постанову «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого», затвердивши коефіцієнт перерахування сум щомісячних страхових виплат зазначеним категоріям громадян з 1..

Уряд прийняв рішення для забезпечення безперебійної доставки пенсій і виплати зарплат

097bc4c07f855ccb417100d4c4dab2dd 6 лютого 2019 року на засіданні Уряду було затверджено Порядок використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для відшкодування витрат акціонерному товариству „Укрпошта” за надання послуг, пов’язаних з виплатою та доставкою пенсій і грошової допомоги населенню.   Урядовим рішенням визначено механізм використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для відшкодування витрат акціонерному товариству „Укрпошта” за надання послуг, пов’язаних з виплатою та доставкою пенсій..

Оприлюднено перелік санаторно-курортних закладів, лікування у яких фінансується за кошти Фонду

Fond-sotsialnogo-strahuvannya-1080x720З 1 січня 2019 року набула чинності постанова правління Фонду соцстраху від 12.12.2018 р. № 31 щодо внесення змін до Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Зокрема, відповідно до оновленого порядку на офіційному веб-сайті Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів..

Визначено розмір компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році

8a618c9d161915e27af524f0bb72937c-1200x0 Для забезпечення прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на санаторно-курортне лікування, Уряд встановив розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році.   Відповідну постанову Уряд прийняв 16 січня. Нею передбачено грошову допомогу для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам, закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році: - для осіб, віднесених до категорії 1, — 7..

Затверджено бюджет Фонду соціального страхування України на 2019 рік

1465386631-3001   Сьогодні на своєму засіданні Уряд прийняв постанову „Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2019 рік” відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Зокрема, затверджено дохідну частину бюджету Фонду (разом із залишком коштів на початок року) в сумі 23,29 млрд гривень, видаткову в сумі 23,26 млрд гривень. Проект бюджету Фонду на 2019 рік є збалансованим і бездефіцитним. Прийняття акта сприятиме своєчасному матеріальному забезпеченню застрахованих осіб..

Бюджет Пенсійного фонду України на 2019 рік є збалансованим

91 tn На засіданні Уряду16 січня ц.р. затверджено бюджет Пенсійного фонду України на 2019 рік.   Прийнятим на засіданні Кабінету Міністрів України документом враховано передбачений Державним бюджетом України обсяг асигнувань на фінансування пенсійних програм у сумі 167 012,9 млн гривень, що дасть можливість забезпечити виплату пенсій, надбавок і підвищень, покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України відповідно до законодавства. Загальний обсяг дохідної частини бюджету визначено в сумі 398 178,1..

Пенсійне забезпечення у 2019 році

pens 1. Мінімальний розмір пенсії за віком. Мінімальний розмір пенсії за віком, згідно з статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003р. №1058 (далі – Закон № 1058) встановлюється при наявності страхового стажу не менше у чоловіків – 35 років, у жінок – 30 років (для призначених до 1.10.2011 року відповідно 25 і 20 років), на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які..

Андрій Рева: Солідарна пенсійна система – це єдиний гарант виплат пенсій за будь-яких економічних умов

ВТ   «Солідарна пенсійна система – це єдиний гарант виплат пенсій за будь-яких економічних умов. Про це свідчить практичний досвід функціонування пенсійної системи в Україні», – заявив міністр соціальної політики  Андрій Рева. «Солідарна пенсійна система пройшла через усі випробування і довела, що навіть у найтяжчі часи, коли була дуже скрутна економічна ситуація, єдиним джерелом пенсійних виплат була солідарна система. Тому потрібно пам'ятати, що солідарний рівень є страховою системою,..

Більше статей...

1. Загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2019 році
  2. Як зміниться життя українців на початку 2019 р. З 1 січня в Україні підвищуються пенсії
  3. Цього року перерахунок пенсій здійснюватиметься автоматично, – Володимир Гройсман
  4. ДОСЯГНЕННЯ ФПУ-2018. Погашення заборгованості із зарплат, осучаснення пенсій
  5. Кабінет Міністрів України схвалив зміни до бюджету Пенсійного фонду на 2018 рік
  6. Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
  7. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування
  8. Павло Розенко розповів, як з наступного року будуть осучаснюватися пенсії
  9. КРУГЛИЙ СТІЛ. Обговорено досвід зарубіжних країн із запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи
  10. ПРО ПІДВИЩЕННЯ ПЕНСІЙНИХ ВИПЛАТ З 1 ГРУДНЯ 2018 РОКУ
  11. СТАТИСТИКА. Основні показники зі сплати ЄСВ за ІІІ квартал 2018 року