doc

Законом України від 28 грудня 2014 року (№ 77-VIII) «Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці», який набрав чинності з 1 січня 2015 року, передбачено ліквідацію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків і на їх базі створення Фонду соціального страхування України.

На виконання зазначеного, за участю Мінсоцполітики, виконавчих дирекцій фондів соціального страхування, сторін соціального діалогу зараз напрацьовуються відповідні проекти документів – Статуту Фонду, Регламенту роботи правління, положення про виконавчу дирекцію та її робочих органів, інші документи.

На сьогоднішній день вже розроблено проекти Статуту і Регламенту роботи правління Фонду, які будуть передані для опрацювання і затвердження новоствореним правлінням Фонду.

Доопрацьовуються пропозиції щодо майбутньої структури виконавчої дирекції Фонду та його робочих органів, а також щодо об’єднаного бюджету Фонду на 2015 рік. Зазначені документи планується винести на схвалення Робочої групи 19 лютого.

Профспілковою стороною та стороною від об’єднань роботодавців вже сформовано склад представників до правління Фонду (по 7 осіб, як передбачено Законом). За інформацією Мінсоцполітики у найближчі дні також буде сформовано і сторону від держави.

Міністерством юстиції зараз доопрацьовуються висновки і пропозиції щодо процедури об’єднання двох фондів і створення нового Фонду соціального страхування.

Управління з питань соціального страхування

та пенсійного забезпечення апарату ФПУ