2bad61eb853ec0416fba98a11e768d37-415x260

 

27 серпня п.р. відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому розглядалися питання про схвалення проекту бюджету Фонду на 2016 рік та визначення розміру частини єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття у 2016 році, про затвердження звіту про виконання бюджету Фонду на 2014 рік, про розгляд законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття» тощо.

Стосовно проекту бюджету Фонду на 2016 рік правління схвалило визначити, що у 2016 році для забезпечення збалансованого бюджету Фонду з видатковою частиною у обсязі 9,47 млрд. грн. (з урахуванням резерву), розмір частини єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття необхідно передбачити на рівні 7,0085 відсотка або збалансувати його за рахунок інших джерел. На сьогодні розрахунковий дефіцит бюджету Фонду на 2016 рік прогнозується приблизно у сумі 4,9 млрд.грн.

Правління Фонду затвердило звіт про виконання бюджету Фонду на 2014 рік із залишком на кінець року у сумі 2 470 056,8 тис.грн. (з врахуванням вилучення коштів у сумі 1,4 млрд.грн.). Видаткова частина бюджету була виконана на 62,2% від запланованої суми, дохідна частина - на 97,7%.

Щодо питання розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття» правління Фонду ініціювало створення відповідної тристоронньої робочої групи сторонами соціального діалогу (2-3 особи від кожної сторони) при Міністерстві соціальної політики України з напрацювання узгодженої позиції по реформуванню у цій сфері соціального страхування та перенесло розгляд зазначеного питання до прийняття робочою групою спільного варіанту законопроекту.

Також правління Фонду дало протокольне доручення Виконавчій дирекції Фонду – Державній службі зайнятості підготувати на наступне засідання правління Фонду проекти постанов стосовно приведення у відповідність своїх установчих документів та положення про Виконавчу дирекцію Фонду до Основ законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, за ініціативи Голови правління Фонду Кондрюка С.М. правління прийняло рішення звернутись до Мінсоцполітики здійснити у порядку державного нагляду у сфері соціального страхування перевірку стосовно стану виконання Виконавчою дирекцією Фонду – Державною службою зайнятості усунення недоліків та порушень, виявлених контролюючими органами, зокрема, щодо використання коштів Фонду.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення апарату ФПУ