942273

 

З метою успішного просування профспілкового проекту Закону України «Про внесення змін до статті 176 Податкового кодексу України (щодо спрощення процедури подання податкової звітності)» (реєстр. № 3333 від 30.09.2013) окремі членські організації ФПУ проявили активну позицію.

 

Зокрема, це Федерація профспілок Одеської області та Об'єднання профспілок Харківської області, які направили на підтримку даного законопроекту звернення до Верховної Ради України та ряду народних депутатів.

 

Нагадаємо, що певним результатом в спрощенні порядку звітування профспілок стала підтримка 6.11.2013 Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці розробленого фахівцями апарату ФПУ та внесеного до Верховної Ради України народним депутатом України, представником ФПУ у Верховній Раді О.М. Стояном законопроекту "Про внесення змін до статті 176 Податкового кодексу України щодо спрощення процедури подання податкової звітності» (реєстр. №3333 від 30.09.2013 р.).

Даний проект покликаний значно полегшити роботу працівників органів місцевого самоврядування, громадських, в т.ч. профспілкових, та інших організацій під час складання податкової звітності щодо виданих дитячих новорічно-різдвяних подарунків, адже в ньому запропоновано не відображати в податковому розрахунку №1ДФ неоподатковуваної вартості таких подарунків.

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту