1379588385 detail picture  96693953

 

12-13 грудня ц.р. представники ФПУ прийняли участь у засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, яке проводилося у формі відкритого слухання.

На засіданні було обговорено наступні питання (12 грудня):

-         видача ТОВ «Енергія Сонця» ліценції на право провадження діяльності з виробництва електричної енергії;

-         видача деяким товариствам з обмеженою відповідальністю ліцензій на право провадження діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом;

-         видача деяким ТОВ ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, коґенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії;

-         зміни до інвестиційних програм ліцензіатів з виробництва електричної енергії та з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії на 2013 рік для ПАТ «Київенерго» та ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ»; 

-         зміни до інвестиційних програм на 2013 рік для обласних газопостачальних організацій;

    - розмір місцевої складової деяких ТОВ; 

-         встановлення «зеленого» тарифу на електричну енергію деяким ТОВ;

         - прийняття постанови НКРЕ «Про затвердження Плану діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік» та ряду інших постанов.

          

13 грудня розглядалися два питання, які стосуються населення, а саме:

  1. 1.Обговорення проекту постанови НКРЕ «Про затвердження Змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню».

Зазначеним проектом постанови НКРЕ передбачається внесення змін до постанови НКРЕ від 23.04.2012 № 497, якою затверджені тарифи на електроенергію для населення, а саме:

у разі набрання чинності п.10 підрозділу 2 розділу XX Перехідних положень Податкового кодексу України у складі тарифу на електроенергію для населення ставка податку на додану вартість буде становити 17%.

 

  1. 2.Обговорення питання щодо оптимізації (приведення до вимог законодавства) роздрібних цін на природний газ для потреб населення.

 

Аналогічно з першим питанням, у складі роздрібних цін на газ для потреб населення передбачається змінити ставку ПДВ на 17%, але лише у разі набрання чинності п.10 підрозділу 2 розділу XX Перехідних положень Податкового кодексу України.

 

п. 10. підрозділу 2 розділу XX Перехідних положень ПКУ

Встановити, що за податковими зобов'язаннями з податку на додану вартість, що виникли з 1 січня 2014 року, ставка податку становить 17 відсотків.

 

 

                                                        Департамент бюджетної політики

                                                        та соціального захисту