78934

Верховна Рада України 19.12.2013 розглянула Проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» та постанову про особливості процедури розгляду і прийняття головного фінансового документу країни.

Експрес-аналіз зазначеного законопроекту, підготовлений фахівцями ФПУ обговорено 20.12.2013 на консультативній нараді з представниками членських організацій профспілок.

За результатами наради, найбільш гострими проблемами, що потребують обов’язкового врегулювання в проекті Держбюджету – 2014 визначено наступні:

1. 1.Встановлення безпосередньо в Законі України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки працівникам бюджетної сфери, передбачивши, зокрема, з 1 січня 2014 року таке підвищення, яке б забезпечило скорочення грошового розриву з розміром мінімальної заробітної плати;
  2. 2.Збільшення фонд оплати праці працівників бюджетної сфери пропорційно зростанню розміру базового тарифного розряду ЄТС;
  3. 3. Забезпечення фінансування оплати праці державних службовців відповідно до Закону України «Про державну службу» від 17.11.2011 № 4050-VI.

Профспілками підготовлено пакет пропозицій Народному депутату України, представнику ФПУ у Верховній Раді України Стояну О.М. для внесення їх у проект Державного бюджету України на 2014 рік (додається).

Також пропонується профспілковим організаціям та профоб’єднанням взяти за основу пропозиції ФПУ, доповнити їх регіональними та галузевими проблемами і якнайшвидше передати народним депутатам, з якими вони співпрацюють, для наступного внесення їх до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету у термін визначений постановою Верховної Ради України від 19.12.2013 № 3000-П.

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту