256760 s1

 

З метою приведення у відповідність із Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» нормативних документів Кабінету Міністрів України та НКРЕ в частині включення до складу тарифів на послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення суми коштів, перерахованих роботодавцями первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу, Федерація профспілок України у листопаді 2013 року звернулася до Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова з проханням щодо вирішення порушеного питання (лист ФПУ від 14.11.2013 № 05/01-15/1887 додається).

На виконання доручення Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова  від 29.11.2013 № 45336/1/1-13 Мінрегіон України разом з Мінсоцполітики України, Нацкомпослуг України та Антимонопольним комітетом України розглянули вищевказаний лист ФПУ.

За повідомленням Мінрегіону України повідомив, що за результатами спільного розгляду запропонованих Федерацією профспілок України змін до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води та Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, вважають їх наразі несвоєчасними та недоцільними (копія відповіді додається).

Враховуючи складну ситуацію, що склалася на підприємствах теплопостачання та водопостачання в частині соціальної захищеності працівників цих підприємств та нагальність її вирішення, Федерація профспілок України спільно з Профспілкою працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення, та іншими членськими організаціями напрацьовують пропозиції щодо наступних спільних дій щодо вирішення вищевказаного питання.

 

                                      

Департамент бюджетної політики

                                      та соціального захисту