71386

 

Профспілки, розуміючи всю складність поточного моменту через всі внутрішні і зовнішні політичні проблеми, вважають вкрай важливою роботу з формування проекту Державного бюджету України на 2015 рік, що вже розпочинається з визначення пріоритетів на плановий рік. Зазначене має стати дорожньою картою покрокових дій з відновлення соціальної справедливості, ліквідації дискримінації в сфері праці та формування соціальних складових держбюджету відповідно до вимог Конституції України, Європейської соціальної хартії та Конвенцій МОП.

Враховуючи вищевикладене, СПО об’єднань профспілок в робочому порядку направлено Міністерству фінансів України пропозиції до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік (http://fpsu.org.ua/nasha-borotba/zagalni-novini/4078-byudzhetnoji-politiki-na-2015-rik-ochima-profspilok).

При цьому профспілкова сторона закликала Міністерство фінансів до відкритості соціального діалогу та проведення консультацій щодо визначення пріоритетних напрямів бюджетної політики, як це передбачено чинною Генеральною угодою, а також регламентовано Порядком участі представників сторін соціального діалогу у формуванні бюджетної політики (затверджений Президією Національної тристоронньої соціально-економічної ради).

Профспілки наголошують, що при визначенні засад формування бюджетної політики на 2015 рік, важливо забезпечити не тільки економічне зростання, а й реальне підвищення якості життя всього населення країни та відповідне покращення рейтингу України за індексом людського розвитку ООН.

 

З профспілковими пропозиціями до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік, відправленими до Мінфіну, можна ознайомитися тут.

 

Лист до Міністерства фінансів України - додається (стор.1, стор 2).

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ