s

 

Представники ФПУ взяли участь у семінарі на тему «Планування та формування реалістичного та прозорого бюджету», організованого Мінфіном спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у рамках проекту «Підтримка реформи управління державними фінансами», який відбувся 13 травня ц.р.

Мета цього заходу - вдосконалення планування та формування реалістичного та прозорого бюджету, подальший розвиток середньострокового бюджетного прогнозування та планування, підвищення кваліфікації та навчання для керівників та їх підлеглих у сфері управління державними фінансами, а також покращення доступу громадськості до інформації з питань бюджету.

Основним доповідачем на семінарі була німецький експерт з питань реалізації стандартів ЄС в управлінні державними фінансами пані д-р Ельке Бауманн, заступник начальника Відділу державних фінансів Генерального Директорату фіскальної політики та економічних відносин, Федеральне Міністерство фінансів Німеччини.

На семінарі були представлені німецькі та європейські фіскальні правила, система оцінки та моніторингу стратегічних пріоритетів у сфері управління державними фінансами, а також правила та критерії для планування та формування реалістичного та прозорого бюджету.  

Під час заходу обговорювалися проблемні питання формування реалістичного бюджету в Україні та можливість практичного використання досвіду Німеччини з розв’язання цих питань. Активна дискусія тривала при обговоренні механізмів скорочення дефіциту державного бюджету та розміру державного боргу. 

 

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ