G6nK9swkRwY

22 травня ц.р. в Федерації профспілок України відбулася фахова нарада членів Колегії по роботі над реалізацією положень Цільової програми ФПУ «За якісне та доступне громадське обслуговування» щодо обговорення стану її виконання та подальших консолідованих дій.

Враховуючи нагальність питання щодо доступності для всіх верств населення якісних послуг громадського обслуговування та забезпечення прав працівників цих галузей на достатній рівень життя, необхідність поліпшення технічного та фінансового стану підприємств громадського обслуговування, заступник керівника департаменту бюджетної політики та соціального захисту апарату ФПУ Александрова О.М. запропонувала колегам доопрацювати та актуалізувати раніше підготовлений проект постанови про якісне громадське обслуговування та у III кварталі ц.р. винести це питання на засідання Президії ФПУ.

Зазначена пропозиція була підтримана членами Колегії.

У березні минулого року Департаментом бюджетної політики та соціального захисту апарату ФПУ за участі членів Колегії по роботі над реалізацією положень Цільової програми ФПУ «За якісне та доступне громадське обслуговування» був підготовлений проект постанови Ради ФПУ «Про реалізацію в Україні Всесвітньої кампанії Ради глобальних профспілок «Якісне громадське обслуговування – діймо зараз!», який планувалося винести на засідання Ради ФПУ.

На нараді також виступили заступник Голови ЦК профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості , побутового обслуговування населення України Кулеша А.А. та начальник відділу захисту економічних інтересів працівників ЦК профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Лагутіна С.Б.

Кулеша А.А. поінформував присутніх про Пленум ЦК профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН України, який відбувся 10 квітня ц.р.

Участь профспілкових організацій Профспілки в кампанії «За якісне та доступне громадське обслуговування» та посилення соціальної захищеності спілчан – основне питання, яке було розглянуто учасниками Пленуму.

На сьогодні, за дорученням Кабінету Міністрів України, Мінрегіоном України опрацьовуються пропозиції, внесені учасниками Пленуму.

У своєму виступі Лагутіна С.Б. доповіла про засідання V Пленуму ЦК профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України, що відбувся 15 травня ц.р., на якому було розглянуто питання щодо стану роботи підприємств дорожнього господарства та заходи з оптимізації структури дочірніх підприємств і підпорядкованих ним філій ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Також Александрова О.М. поінформувала членів Колегії про роботу департаменту бюджетної політики та соціального захисту апарату ФПУ з питань цінової політики та недопущення зниження життєвого рівня населення.

За результатами засідання прийнято рішення, що Департамент бюджетної політики та соціального захисту апарату ФПУ, як координатор і відповідальний за підготовку питання про якісне та доступне громадське обслуговування, надішле членам Колегії по роботі над реалізацією положень Цільової програми ФПУ «За якісне та доступне громадське обслуговування» раніше напрацьовані матеріали для їх актуалізації.

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту