doc

 

 

Глибоке обурення та тривогу, як у Федерації профспілок України (http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-zakhist/5870-ekspres-visnovki-do-proektu-zakonu-pro-vnesennya-zmin-do-podatkovogo-kodeksu-ukrajini), так і  у громадськості викликають непрозорі дії уряду, зокрема щодо підготовки проектів  стосовно реформи міжбюджетних відносин (реєстр. №5078), податкової реформи (реєстр.№5079), реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування (реєстр.№5080).

 

 

Відтак, Комісія з питань податкової політики Громадської Ради при Міндоходів надіслала Голові Державної фіскальної служби України І.Білоусу звернення, в якому висловилася проти «кулуарної» підготовки комплексних змін до законодавства, запропонувавши:

- врахувати всі надіслані зауваження до законопроектів та сприяти тому, щоб законопроекти пройшли громадське обговорення;

        - рекомендувати Міністерству фінансів України надати до розгляду парламенту законопроекти лише після узгодження їх текстів та усіх принципових питань з членами робочих груп та бізнес-спільнотою.

Зазначимо, що Федерація профспілок України давно й активно працює у складі Громадської Ради при Міндоходів, у т.ч. беручи безпосередню участь в роботі вищезгаданої Комісії.

 

(Лист додається).

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту