2013.11.07 07-51-11763 foto

Опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. №595 «Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей», якою затверджено тимчасовий порядок фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей.

Відповідно до вищезазначеної Урядової постанови органам виконавчої влади доручено до 1 грудня п.р. перемістити з тимчасово неконтрольованої території бюджетні установи, підприємства та організації.

Крім того, Кабмін доручив міністрам, іншим органам виконавчої влади, головам місцевих держадміністрацій і керівникам бюджетних установ, підприємств та організацій у місячний термін з дня набрання чинності цією постановою забезпечити внесення змін до штатних розписів, кошторисів (планів використання бюджетних коштів) та до статутів (інших установчих документів) установ, підприємств та організацій, які на момент набрання чинності цією постановою переміщені з тимчасово неконтрольованої території, з урахуванням зміни чисельності працівників та наявних умов для здійснення їх функцій.

Також передбачено, що у населених пунктах Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, видатки з державного бюджету, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування здійснюються лише після повернення згаданої території під контроль органів державної влади.

З Постановою Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. №595 можна ознайомитися тут.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ