1406034866 933119 3

 

З  18 листопада 2014 року набрала чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 23.10.2014 № 164 «Про затвердження Змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» (офіційно оприлюднено в «Офіційному віснику України», 18.11.2014, № 90, ст. 2597).

Відповідно до вказаної постанови в період з 01 жовтня по 30 квітня (включно) збільшено обсяги споживання електричної енергії для населення, що проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками з 3600 кВт·год до 5000 кВт·год (включно), на які застосовується найнижчий тариф на електроенергію (23,7 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ)).

Проект зазначеної постанови обговорювався 23 жовтня ц.р. на засіданні тристороннього дорадчого органу при НКРЕКП, яке проходило у формі відкритого слухання.

Відповідно до висновків за опитуванням, проведеним Спільним представницьким органом всеукраїнських об’єднань профспілок, СПО об’єднань профспілок  підтримав проект Постанови НКРЕКП.

 Разом з тим, враховуючи, що Постанова Комісії направлена на заохочення побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість установок, що працюють з використанням природного газу, СПО об’єднань профспілок наголосив НКРЕКП, що на сьогодні першочерговим завданням є приведення у належний стан електромереж, оскільки вони мають високу ступінь зношення, особливо в сільській місцевості, і не розраховані на збільшення потужності при переході споживачів на електричні котли та електроплити.

  Також профспілки звернули увагу Комісії на забезпечення доступної вартості для населення виготовлення проектної документації щодо переводу на електричну енергію та встановлення приладів опалення, підігріву води.

(Зазначену позицію СПО об’єднань профспілок надіслано НКРЕКП листом від 31.10.2014 № 04-18\1035-СПО).

 

  

                                                       

Департамент бюджетної політики

                                                        та соціального захисту