44949

Урядовим проектом Закону про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших Законів України (щодо податкової реформи) (реєстр. №1578) пропонується скасування соціально значущих пільг з ПДВ, зокрема:

- постачання послуг із здобуття вищої, середньої, професійно-технічної та дошкільної освіти навчальними закладами тощо;

- постачання послуг з охорони здоров'я закладами охорони здоров'я та послуг реабілітаційними установами для інвалідів та дітей-інвалідів, що мають ліцензію на постачання таких послуг відповідно до законодавства;

- постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок (крім видань еротичного характеру), учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників вітчизняного виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови, доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України.

Профспілки категорично проти таких урядових «реформ», про що й зазначили у своєму зверненні до Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та ряду Фракцій.

Департамент бюджетної політики та соціального захисту