484ef8909a8d6f0a6332332da8408998 vlg 250x200

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації поінформувала СПО об’єднань профспілок щодо прийнятого рішення стосовно Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку (лист додається).

За результатами опрацювання позицій сторін соціального діалогу з порушеного питання, НКРЗІ прийнято рішення не підвищувати Граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку.

Тож на сьогодні продовжують діяти Граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку, затверджені рішенням НКРЗІ від 06.08.2013 № 506, зареєстровані в Міністерстві юстиції України від 23.08.2013 за  №1465\23997. 

Нагадаємо, що у листопаді 2014 року до НКРЗІ звернулася УДППЗ «Укрпошта» з пропозицією щодо перегляду Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку.

5 листопада 2014 року відбулося засідання Робочої групи, за підсумками якого НКРЗІ було запропоновано підтримати пропозицію УДППЗ «Укрпошта» стосовно підвищення тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку на 13,4%.

Під час засідання Робочої групи представники департаменту бюджетної політики та соціального захисту апарату ФПУ, які входять до складу Робочої групи з розробки Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, виступили категорично проти підвищення зазначених тарифів.

За результатами засідання членських організацій СПО об’єднань профспілок з обговорення питання зміни Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку (13 листопада 2014 року), яке показало категоричне несприйняття членами профспілок підвищення зазначених тарифів, НКРЗІ було надіслано позицію профспілкової сторони. 

У своєму листі до НКРЗІ профспілки наголосили, що на сьогодні внаслідок прийняття Урядом низки «антикризових» рішень маємо обвальне підвищення цін на соціально значущі товари і послуги, «замороження» основних соціальних стандартів і гарантій, падіння реальних доходів населення, значне зменшення купівельної вартості заробітної плати, найвищий за останні п’ять років рівень інфляції і, як наслідок - поглиблення масштабів і глибини бідності серед працюючих.

Враховуючи зазначене, СПО об’єднань профспілок не надало згоду на підвищення Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку

Всеукраїнське об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців у сфері телерадіо-, видавничої, рекламної та інформаційної діяльності» також виступило проти підвищення у 2015 році Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку.

Таким чином, як зазначалося вище, на універсальні послуги поштового зв’язку продовжують діяти тарифи, встановлені у 2013 році.

Відповідно до позиції профспілок, питання підвищення будь-яких тарифів можливо розглядати лише за умови «розмороження» основних соціальних стандартів і гарантій, підвищення мінімальної заробітної плати не менш ніж на рівень інфляції, відновлення на належному рівні купівельної спроможності заробітної плати, ліквідації перекосу темпів зростання заробітної плати й споживчих цін та ліквідації відставання реального життя від існуючих стандартів.

 

       

 

                                                        Департамент бюджетної політики

                                                        та соціального захисту