r-e-s-e-gestão-300x300 

 

Завдяки активній співпраці профспілок з депутатськими фракціями ВРУ 9 листопада 2015 року народними депутатами Ляшком О.В., Чижмарем Ю. В. та іншими зареєстровано у Верховній Раді України профспілковий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці» за реєстр. № 3438 ( http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57005 ).

 

Нагадуємо, що зазначений законопроект розроблено профспілковими фахівцями, схвалено Президією ФПУ (постанова № П-36-8 від 23.12.2014) і СПО об’єднань профспілок (рішення № 20-2 від 31.03.2015 і Протокол № 23 від 25.05.2015) та надіслано депутатським фракціям ВРУ, Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Одночасно з проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці» розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження показників підвищувальних галузевих коефіцієнтів для визначення тарифних ставок робітників першого розряду за галузями економіки небюджетної сфери» (додається), який буде направлено до Кабінету Міністрів України у разі прийняття законопроекту.

 

Ухвалення запропонованих проектів документів щодо запровадження мінімальних гарантій заробітної плати за галузевою ознакою в небюджетній сфері сприятиме зростанню рівня заробітної плати в реальному секторі економіки, детінізації оплати праці найманих працівників, збільшенню надходжень до бюджетів і фондів та дасть поштовх для зростання зарплати у бюджетній сфері.

 

 

Департамент захисту соціально-економічних прав