СЕМ

 

Актуальні питання підвищення ефективності та якості соціально – економічного захисту працівників, всіх громадян України, особливо малозахищенних верств населення у зв’язку з загостренням економічної ситуації, різкого падіння рівня життя, обговорили учасники семінару на тему: «Соціальний захист. Законодавчі зміни у пільгах та порядок їх надання малозахищеним верстам населення у 2016 році», що відбувся 9 лютого у приміщенні Київської міської ради профспілок.

 

У семінарі взяли участь представники Федерації профспілок України, Міністерства соціальної політики України, Київської міськдержадміністрації, членських організацій Київської міської ради профспілок, експерти, аналітики.

         Мета зустрічі - інформування профактиву міста щодо актуального переліку пільг, встановлених законодавством окремим категоріям громадян та про зміни у порядку їх надання у 2016 році, джерела фінансування пільг для малозахищених верст населення столичного регіону за рахунок Державного бюджету України та бюджету Київської міської державної адміністрації, обговорення можливостей щодо необхідності збереження або збільшення фінансування соціально незахищених киян.

 

СЕМ5

Відкриваючі семінар, голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник зазначив, що зараз профспілкам доводиться працювати в дуже складних соціально-економічних умовах. Тому їх роль та відповідальність зростає, бо отримати та зберегти підтримку від працівників, всіх людей профспілки можуть тільки рішучими реальними кроками назустріч людям, на захист їх законних прав та інтересів. Він підкреслив, що саме профспілки зараз мають активно та наполегливо відстоювати права членів профспілок, зокрема на пільги.

 

СЕМ1

 

Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк проінформував присутніх про основні показники надзвичайно складної соціально-економічної ситуації в країні, кроки щодо її зміни на краще, що здійснюють та планують здійснювати СПО об’єднань профспілок, ФПУ та її членські організації.

Ганебна політика дешевої робочої сили привела до фактичного пограбування населення України, наголосив Сергій Кондрюк. Більш того, легально працювати стало сьогодні просто не вигідно. Виходить так – чим менше ти легально працюєш, чим менше легально заробляєш – тим більш отримуєш субсидії. Таким чином уряд перетворює легально працюючу людину у жебрака.

 

СЕМ6

 

Заступник Голови ФПУ назвав декілька негативних наслідків сучасної політики уряду, які можна очікувати у найближчий час. Це, перш за все, падіння реальної зарплати на 10 відсотків, по-друге, масове скорочення понад 500 тисяч легально працюючих людей, по-третє, руйнація пенсійної системи та системи всіх фондів соцстрахування.

 

СЕМ2

 

Але, на думку Сергія Кондрюка, ці проблеми не є невідворотними. Зараз негативний сценарій розвитку події прогнозується десь на рівні 70 відсотків. Але, якщо вчасно та ефективно вжити заходів щодо позитивних змін, ситуацію ще можна виправити. Для цього потрібні активні та рішучі дії профспілкового активу.

 

СЕМ7

 

Під час семінару також виступили представники Міністерства соціальної політики України, КМДА, КМРП, експерти.

 

Прес-центр ФПУ