леся

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України щиро вітає представниць галузі та всіх жінок України із Міжнародним жіночим днем.

В цей день ми об’єднуємось із нашими колежанками в тому, щоб звернути увагу на проблеми нерівності, насильства, захисту прав на материнство, спрямованому проти жінок як на робочому місці, так і поза ним.

Ми підтримуємо глобальний заклик Інтернаціоналу будівельників і деревообробників (BWI), чиєю членською організацією в Україні є Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, щодо спільної дії всіх працівників галузей будівництва, промисловості будівельних матеріалів, лісництва та деревообробки на захист прав жінок по всьому світу!

Відповідно до даних ООН, розрив в оплаті праці чоловіків і жінок в Україні становить 24 відсотки. В будівельній галузі ця нерівність ще більше: за однакову роботу жінки заробляють на 26 відсотків менше, ніж працівники чоловічої статі.

З огляду на і так невеликий розмір оплати праці в галузі будівництва і промисловості будівельних матеріалів, розрив в окладах і тарифних ставках наших працівників означає, що замість кожної купюри в 200 гривень жінка отримає таку ж «номіналом» 148 гривень.

Ми зазначаємо, що дискримінація в оплаті праці жінок – це порушення трудових прав і прав людини.

Ми вимагаємо від органів державної влади забезпечити національний механізм вирівнювання оплати праці чоловіків і жінок, розробити національну програму, спрямовану на досягнення паритету в зарплаті всіх працівників за однакову роботу в незалежності від гендеру, раси, віку, віросповідання, політичних та інших особистих переконань.

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України