1 DSC 9385

 

Він був одним із самих перспективних керівників у лісовій галузі Рівненщини, але 5 березня 1998 року його життя трагічно обірвалося. На той час директору Клеванського лісового господарства Михайлу Мелещуку було всього тридцять п’ять... Та його не забули. Щороку на підприємстві, яке він очолював, в його пам’ять організовують волейбольні турніри.

 

Голова профспілкового комітету лісгоспу Святослав Медвідь розповів:

– Михайло Миколайович прийшов до нас з Клесівського лісгоспу, де працював головним лісничим. Він народився у простій селянській родині в селі Підлісне Дубровицького району. Всього лише трохи більше двох років він очолював наш колектив, але за цей короткий час зумів його згуртувати, створити на підприємстві конструктивну виробничу атмосферу. Усіх нас він заряджав своєю енергією, завжди з повагою ставився до людей. Неспроста ім’ям Мелещука назвали одну з вулиць Клеваня. На знак поваги до цієї людини з ініціативи директора лісгоспу Ігоря Фізика, профспілкового комітету і початковій підтримці Миколи Шершуна, який в ті роки був депутатом Верховної ради України, організовуємо ці спортивні турніри, які стали традиційними.

У  цьогорічному участь взяли 11 команд практично з усіх структурних ланок підприємства. Після напружених командних двобоїв у фінал вийшли чотири команди: апарату управління, Решуцького лісництва, автотранспортного цеху та лісодільниці. Володарями перехідного кубку імені Михайла Мелещука уже не вперше  стали управлінці на чолі зі своїм капітаном Юрієм Шкорботом. Усі команди-фіналісти одержали кубки і грамоти. Турнір в черговий раз засвідчив: у клеванських лісівників спорт, зокрема волейбол, у великій повазі. Про це свідчить і все зростаючий рівень спортивної майстерності тутешніх любителів волейбольної кулі. Та головне – лісівники шанують свою історію, кращі трудові традиції. Про це під час урочистої частини відкриття турніру говорили почесні гості: голова  Федерації профспілок Рівненщини Микола Шершун, директор лісгоспу заслужений працівник лісового господарства України Ігор Фізик, ветеран підприємства, заслужений працівник лісового господарства Іван Чорнобай, голова обласного спортивного товариства «Колос» Анатолій Соляр.

 

1 DSC 9636

 

 

Віктор Парфенюк

Фото Миколи Конончука