DSC08109112

 

 

22 березня 2017 року відбулося урочисте підписання Договору про співробітництво між Приватним вищим навчальним закладом «Харківський соціально-економічний інститут» та Відділенням Національної служби посередництва і примирення в Харківській області.

Підписання Договору стало важливим кроком на шляху зміцнення співробітництва та обміну інформацією і досвідом між Відділенням та ПВНЗ «ХСЕІ», що направлені на формування цивілізованих, демократичних, соціально-трудових відносин в Україні в умовах сучасності, проведення спільних розробок, проектів у сфері соціально-трудових відносин, в галузі підготовки та підвищення кваліфікації профспілкових кадрів і активу, підвищення рівня правової свідомості представників соціально-трудових відносин і правової обізнаності студентської молоді, молодіжного профспілкового активу, членів профспілок, зниження рівня конфліктогенності та стабілізації соціально-трудових відносин в колективах підприємств (установ, організацій) області, підвищення ефективності роботи первинних профспілкових організацій, вдосконалення громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, організацію підвищення кваліфікації спеціалістів з питань трудового права та соціального партнерства сторін соціально-трудових відносин.

Протягом останніх років ПВНЗ «ХСЕІ» та Відділенням неодноразово проводилися спільні заходи: «круглі столи», семінари, конференції, лекції з питань законодавчо визначених шляхів вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), запобігання їх виникненню, застосування колективних форм захисту трудових прав, прогнозування розвитку соціально-трудових відносин, забезпечення здійснення соціального діалогу та проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців.

Вже традицією стало проведення на базі профспілкового ВНЗ Харківщини  тематичних годин Консультаційно-інформаційної Платформи з питань праці, зайнятості та охорони праці для членів профспілок Харківщини – спільного проекту Об’єднання профспілок Харківської області, відділення НСПП в Харківській області, Головного управління Держпраці у Харківській області, Харківського обласного центру зайнятості і ПВНЗ «ХСЕІ» для вдосконалення громадського контролю профспілок за дотриманням законодавства про працю, зайнятість та про безпеку і охорону праці. Своє відображення співпраця  Відділення із ПВНЗ «Харківський соціально-економічний інститут» знайшла і у проведенні лекцій для студентської молоді інституту, для слухачів факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ПВНЗ «ХСЕІ» - представників профспілкових організацій різних рівнів і галузей, представників молодіжних рад профспілкових організацій Харківщини, членів Молодіжної ради Об’єднання профспілок Харківської області.

Узагальнюючи досить результативну співпрацю та визначаючи нові перспективи спільної діяльності, Відділення та ПВНЗ «Харківський соціально-економічний інститут» досягли домовленості про підписання договору про співробітництво.

22 березня п.р. відбулася робоча зустріч в.о. ректора ПВНЗ «Харківський соціально-економічний інститут» Каревіка Олександра Олександровича із начальником відділення Національної служби посередництва і примирення у Харківській області Лайковим Сергієм Миколайовичем. У зустрічі також взяли участь декан факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ПВНЗ «ХСЕІ» О.В. Шпурік, заступник начальника Відділення Г.С. Клочко, головний спеціаліст Відділення О.В. Базій. Учасниками зустрічі обговорено нові плани та перспективи подальшої співпраці Відділення та ПВНЗ «Харківський соціально-економічний інститут».

У завершення робочої зустрічі відбулось урочисте підписання Договору про співробітництво між Приватним вищим навчальним закладом «Харківський соціально-економічний інститут» в особі в.о. ректора ПВНЗ «ХСЕІ»  О.О.Каревіка та відділенням НСПП в Харківській області в особі начальника Відділення С.М. Лайкова. Відповідно до Договору, відділення та профспілковий ВНЗ домовились про подальшу спільну співпрацю та обмін інформацією, продовження активного співробітництва, взаємної інформаційно-довідкової допомоги, взаємодії в питаннях підготовки і підвищення кваліфікації профспілкових кадрів і активу, проведення для учасників профспілкового навчання, членів профспілок, молодіжного профспілкового активу, студентської молоді інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань запровадження в Україні цивілізованих, регламентованих Законом форм і засобів вирішення конфліктів.

Підготовка та реалізація в рамках укладеного Договору спільних заходів, проектів і програм, обмін інформацією і досвідом, проведення спеціальних консультацій, нарад, «круглих столів» буде сприяти виробленню узгодженої позиції Сторін щодо вирішення найбільш гострих та актуальних питань законодавчо визначених шляхів вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння розвитку правосвідомості громадян з питань реалізації та колективного захисту своїх прав та свобод, підвищення рівня правової обізнаності і культури учасників соціально-трудових відносин, членів профспілок, студентської молоді.

 

Олена Шпурік,

декан факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ

 

DSC08109111