h-1066

5 квітня ц.р. відбулося засідання Президії Об’єднання профспілок, організацій профспілок у місті Києві «Київська міська рада профспілок», яке провів Голова Київської міськпрофради В. П. Мельник.

Одне з головних питань Порядку денного – необхідність проведення Всеукраїнської акції протесту щодо підвищення з 01 квітня ц.р. тарифів на послуги транспортування й розподілу природного газу. Зокрема, визначалися засоби й форми реагування, а також роль столичних профспілок у цьому масштабному заході (доповідач – В. П. Мельник).

Обговоривши наслідки прийнятого НКРЕКП рішення, Президія Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» постановила:

• ухвалити протестну Заяву Київської міськпрофради (текст Заяви див. нижче) з приводу рішення НКРЕКП від 28.03.2017 щодо нового порядку оплати населенням за природний газ та надіслати її до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Парламентським фракціям у Верховній Раді України, Федерації профспілок України (ФПУ);
  • підтримати прийняте за результатами проведеної ФПУ наради з керівниками Всеукраїнських профспілок, територіальних профоб’єднань 04.04.2017 рішення ФПУ щодо проведення 10 квітня 2017 р. Всеукраїнської акції протесту профспілок у формі пікетування НКРЕКП;
  • визначити квоту участі членських організацій Київської міськпрофради у Всеукраїнській акції протесту профспілок 10.04.2017 та надіслати ці дані Федерації профспілок України.

h-1071

На Президії також йшлося:

• про встановлення відзнаки Об'єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» – Знака «Профспілкова звитяга» (доповідач – В. П. Мельник);
  • про відзначення Дня міжнародної солідарності трудящих – 1 Травня (доповідач – В. П. Мельник);
  • про подання до нагородження нагрудним знаком ФПУ «Профспілкова звитяга» (доповідач – Лопата О.І., Голова Ради Київської міської профспілки працівників АПК);
  • про проведення Дня довкілля 06 квітня 2017 р. (доповідач – Любарець В.В.,

начальник Управління майном Київської міськпрофради);

• про ситуацію навколо будівлі Київської міськпрофради по вул. Хрещатик, 16 (доповідач – Мельник В.П., Голова Київської міськпрофради).

З усіх питань були прийняті відповідні постанови за узгоджені рішення.

h-1064

Заява Київської міськпрофради з приводу рішення НКРЕКП щодо нового порядку оплати населенням за природний газ

(додається)

h-1063