IMG 1589

 

 

5 квітня профспілки Тернопільської області провели пікетування обласної ради та обласної державної адміністрації.

Як зазначив голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний, на акцію протесту їх зумовило вийти рішення НКРЕКП «Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу», що мало вступити в дію з 1 квітня.

Від профспілок виступили також голова первинної профорганізації Магдалівської ЗОШ І- ІІІ ст. Мазур В.І., голова Бучацької районної організації профспілки працівників освіти і науки – Євген Рій, голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери – Роман Ящищак.

За словами представників профспілок, у них є чотири вимоги – скасування рішення національної комісії, притягнення до відповідальності осіб, які це рішення прийняли, накладення мораторію на підвищення цін і тарифів, які провокують зростання житлово-комунальних послуг і, звичайно, щоб Міжвідомча робоча група завершила свою роботу й оприлюднила результати.

Також на підримку дій профспілок висловили свою позицію заступники голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний та Любомир Крупа, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак, депутати обласної ради Олег Сиротюк, Олександр Башта та Лариса Римар, депутат міської ради – Андрій Газилишин.

Учасники мітингу одноголосним рішенням прийняли резолюцію, яку направили Президенту України Порошенку П.О., Голові Верховної Ради України Парубію А.В та Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.

Всього в акції взяло участь понад 300 осіб.

 

Тернопільська обласна рада профспілок

 

 

IMG 1594

 

IMG 1600

 

 

IMG 1612

 

IMG 1628

 

IMG 1618

 

IMG 1622

 

IMG 1583

 

IMG 1616