DSC 4314

 

У п’ятий раз у Рівному пройшла урочиста асамблея «Жіночі обличчя Рівненщини», на яку з нетерпінням і цього року чекали 30 її номінанток-кращі з кращих жінок, які досягли значних успіхів у громадській профспілковій роботі, у професійній та волонтерській діяльності, життєве кредо яких вміщається у простих і ємких словах - «МЕНІ - НЕ БАЙДУЖЕ!».

 

Організатори свята,   дві наймасовіші громадські організації - Федерація профспілок області та Спілка жінок Рівненщини, провели в області конкурс серед жінок – профспілкових лідерів, успішних жінок, жінок-волонтерів, і на головній сцені Рівненського парку ім. Т. Г.Шевченка в минулу суботу вручили нагороди переможницям. Як завжди конкурсна комісія визначала героїнь після ретельного перегляду їхнього доробку. Його вагомість сповна змогли оцінити і всі рівняни, які в цей день прийшли до парку і почули від ведучих розповідь про те, «ЩО МОЖЕ ЖІНКА !».І ось настала мить визнання, яка на хвилинку віднесла наших переможниць від буденності до відчуття свята, яке подароване організаторами саме їм, як визнання їх життєвих перемог і досягнень.

Звучать позивні асамблеї. І зі сцени з словами вітання звертається до учасників і гостей урочистості її засновник - заступник голови Федерації профспілок області, голова Спілки жінок Рівненщини Марія Рожко. Вона наголошує на винятковій ролі жінки-трудівниці в Україні, яка є не тільки берегинею сімейного вогнища, а й жінкою борцем, жінкою –воїном, для якої рідна Україна-понад усе. І висловлює всім цим жінкам велику подяку за їх доброту і любов, чуйність і витримку, щире серце і мудру душу.

 

DSC 4330

 

І ось вони-винуватиці урочистого дійства. Одна за одною у супроводі кадетів з Острозького обласного ліцею–інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою чарівні жінки піднімаються на сцену. Про кожну звучить коротка, але ємка характеристика -представлення. Асамблея об’єднала різних за професійною діяльністю людей, тому жінок нагороджували у номінаціях: « Жінки-лідери профспілок », «Глибоке розуміння справи», «Мені не байдуже». Майстри мистецтв для них підготували цілу концертну програму, а  поважні чоловіки- міський голова Рівного Володимир Хомко,   голова Федерації профспілок області Микола Шершун, заступник голови обласної ради Олексій Бучинський, Андрій Антонюк,майор, викладач Острозького ліцею-інтернату після проголошених теплих вітань, вручали кожній жінці пам’ятні відзнаки, Почесні дипломи і квіти. Так, зокрема, віншуючи переможниць конкурсу Микола Шершун наголосив: -

« Переконаний, жінки-лідери, які сьогодні тут присутні, завжди рано встають і завжди встигають. Вони знаходять сили, щоб не показати утоми, щоб до людей приходити з гарним настроєм, турбуватися про них, бачити проблеми, щоб допомогти їх вирішити. Саме такі підходи до своєї громадської роботи характеризують наших голів первинних профспілкових організацій, які перебувають найближче до тих, кому потрібна нагальна допомога. Їм довіряють і вірять, вони завжди попереду, ведучі, лідери.    Нашим жінкам-лідерам чимало вдається зробити доброго для людей завдяки щедрості душі, відданості справі та доброму серцю. Ми вдячні вам, дорогі наші жінки, що ви разом з нами, працюєте пліч-о-пліч на спільний результат.

Мер Рівного Володимир   Хомко, який про вирішення питань гендерної політики знає не з чуток, а з власної практичної роботи з жіночим активом, побажав героїням бути і надалі такими чарівними і вибирати тільки тих чоловіків у супутники та у друзі, які не є жадібними, вміють ділитися і бути щирими і милосердними. Щирими вітаннями жіноцтву його підтримав і Олексій Бучинський, побажавши аби таких свят було більше. Бо на його думку як політика, роль жінки у суспільстві ще недооцінена . І в цьому напрямку треба працювати разом і владним структурам, і профспілкам .          

                                                                

DSC 4367

 

 ІАЦ Федерації профспілок Рівненської області

                                                                                                                                                       

          

 

 

 

 

 

.