І

ДЕРЖ1

 

7 червня в Одесі відбулося сьоме засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників державних установ України. Президія розглянула стан інформаційної роботи у Профспілці. Під час обговорення голова Профспілки Юрій Піжук зазначив, що в Профспілці індивідуальне профспілкове членство, а тому інформація про роботу Профспілки має доводитись особисто до кожного члена профспілки.

У час Інтернет-технологій видається недостатнім і нераціональним обмежувати інформаційний напрямок роботи лише локальним та статичним інформуванням профактиву про свою діяльність. Адже члени Профспілки широко користуються сучасними засобами комунікації, гаджетами і переросли вузькі рамки старих засобів інформування, а тому виборні органи організацій Профспілки мають продовжити роботу по створенню власних сайтів, розширювати представництво у соціальних мережах та налагодити роботу щодо інформування кожного члена Профспілки.

Голова Профспілки Юрій Піжук ознайомив присутніх з інформацією про результати роботи Профспілки за останні два місяця.

Президія обговорила актуальні проблеми впровадження Закону України «Про державну службу» і констатує, що залишаються невирішеними низка питань, пов’язаних із проходженням конкурсу (система оцінювання його результатів, підготовка тестових завдань із спеціальних вимог до посади), вступу на державну службу (недосконалість здійснення процедури спецперевірки), проходження державної служби (недосконалість механізмів заміщення вакантних посад) і найголовніше - належного соціально-економічного захисту державного службовця, який має відігравати мотиваційну роль і стати запорукою привабливості державної служби, підняття її престижності.

В обговоренні взяв участь МЕЛЬНИК Володимир Іванович, начальник міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Затверджено новий склад Молодіжної ради Профспілки, що наразі складає 19 осіб. Голова Молодіжної ради Оксана Гузь звернулася до членів президії з проханням делегувати своїх представників до складу Молодіжної ради та активізувати їх представництво на сайті Профспілки.

8 червня члени президії взяли участь у круглому столі на тему «Соціальний діалог в умовах децентралізації влади: досвід співпраці Біляївської об’єднаної територіальної громади та Біляївського райкому профспілки», який відбувся на базі Біляївської міської ради (Одеської області).

 

Профспілка працівників державних установ України