DSC07849

6-8 червня 2017 року Профспілка працівників соціальної сфери України провела в Рівненській області виїзне засідання Президії Центральної Ради Профспілки та круглий стіл «Організація системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації. Проблеми і шляхи їх вирішення».

Президія розглянула питання про роботу Львівської, Рівненської,

Тернопільської обласних рад Профспілки щодо захисту прав та інтересів членів Профспілки, про план заходів щодо реалізації пропозицій та критичних зауважень, висловлених учасниками V Пленуму Центральної Ради Профспілки, про реформування бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях та інші.

В засіданні круглого столу взяли участь представники установ та закладів соціальної сфери, обєднаних територіальних громад, Центру розвитку місцевого самоврядування, Директор «Центру розвитку місцевого самоврядування» в Рівненській області Р.Сивий презентував учасникам модель системи надання соціальних послуг в новостворених територіальних громадах. Про роль департаменту соціального захисту населення в процесі реформування органів місцевого самоврядування розповів В.Ундір – директор департаменту соціального захисту Рівненської ОДА. Ж.Сачук - головний спеціаліст відділу соціального обслуговування населення управління праці та соціального обслуговування населення департаменту соціального захисту Рівненської ОДА поділилась з учасниками інформацією про систему надання соціальних послуг в області та її реформування в сучасних умовах. Про особливості роботи установ системи соціального захисту в умовах децентралізаціі зазначив у своєму виступі О.Дмитрук – директор Острозького психоневрологічного інтернату. Члени Президії Центральної Ради Профспілки поділились досвідом і висловили свої побажання територіальним громадам щодо співпраці профспілкових організацій з новоствореними територіальними громадами щодо збереження галузевого принципу побудови Профспілки.

Підводячи підсумки засідання круглого столу голова Профспілки працівників соціальної сфери України В.Тьоткін зазначив, що Профспілка декларує свою готовність до активної і системної співпраці в процесі децентралізації влади з органами влади всіх рівнів та громадськістю, з дотриманням прав та інтересів працівників соціальної сфери , що обслуговуватимуть громаду.

Учасники засідання круглого столу прийняли Резолюцію. (додається).

DSC07755

За інформацією