Що ти пропонуєш змінити?

МР 2017

Під час засідання Молодіжної ради Федерації профспілок Кіровоградської області відбувся тренінг з такими запитаннями: що ти пропонуєш змінити в Україні, у профспілках і в собі? Потім свої короткі нотатки члени Молодіжної ради кріпили на стенді, і вийшло крислате дерево побажань і пропозицій, які вони мають намір втілювати.

Що ж молоді люди пропонують змінити в Україні? Багато чого, наприклад, прагнуть реально замінити політичну еліту (доки обиратимуть у всі гілки влади «штатних» обіцяльників, толку не буде), подолати корупцію (люди з грошима займають посади різних рівнів і диктують свої права), створити умови для високопродуктивної праці, в т.ч. для молоді, подолати перекоси у рівні життя пересічних громадян і можновладців. (Занадто вже велика прірва між багатими і бідними). Змусити владу працювати відкрито і прозоро на економіку держави, поважати свій народ, цінувати людину праці, не заганяти її податками у глухий кут, а надавати можливість для реалізації її потенціалу. Забезпечити рівність перед законом і відповідальність керівників та депутатів усіх рівнів.

Крім того, члени МР прагнуть омолодження у профспілкових рядах – вони готові прийти на зміну. По-друге, пропонують змінити форми і методи профспілкової роботи: менше слів, а більше реального захисту спілчан, рішучості й наполегливості у протестних заходах. По-третє, йти до кінця у своїх вимогах, домагатися, щоб влада чула голос профспілок, рахувалася з думкою народу, а не приймала кулуарно закони, які погіршують життя працівників, пенсіонерів, студентів. По-четверте, урізноманітнити профспілкову діяльність – більше проводити тренінгів, семінарів, ділових ігор, заходів, спрямованих на розвиток особистості.

Федерація профспілок Кіровоградської області

Архiв