IMG 5521

 

 18-20 вересня гостями та слухачами Центру були голови ревізійних комісій членських організацій Профспілки працівників соціальної сфери України. Два десятки учасників з різних куточків країни зібралися цього тижня в Чернігові. В навчанні взяла участь, в т.ч. Галина Башкірєва — заступник голови Профспілки.

 

Основним викладачем заходу був досвідчений юрист-практик Чернігівського НМЦ, позаштатний викладач спеціалізованих бухгалтерських видань Володимир Ковальчук.

 

Слухачі семінару розглянули нюанси ведення діловодства, виконання статутних норм та рішень виборних органів, нормативно-правове регулювання фінансової роботи та оподаткування профспілкової організації, основні моменти організації бухгалтерського обліку та розрахункових операцій, принципи формування профспілкового бюджету, контролю за перерахуванням внесків та багато іншого.

 

 IMG 5489

 

Далі з учасниками працювала Тамара Назіна — завідуюча відділом соціально-правового захисту і економічних питань Федерації профспілкових організацій Чернігівської області. Її виступ стосувався широкого кола питань законодавства щодо соціально-трудових відносин, як то укладення та припинення трудових договорів, оплата праці, відпустки, лікарняні, індексація, виплати і компенсацій мобілізованим працівникам, додаткові пільги та гарантії у колективному договорі.

 

Була на семінарі і суто тренінгова складова. Відомо, що діяльність, пов'язана з перевірками і контролем може супроводжуватися стресами та конфліктами. Саме опрацюванню цих проблемних питань був присвячений міні-тренінг практичного психолога Ірини Глушко.

 

IMG 5496

 

 Для будь-якого “незвільненого” профспілкового активіста, а тим більше для голови ревізійної комісії, важливо вміти правильно розподіляти та планувати власний робочий часом. З цією темою учасникам допомагав розібратися Віталій Копиш — тренер керівник Центру освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок.

 

Віталій Копиш

 

IMG 5498