В5

 

Урочистості з нагоди 85-річчя АТ "Турбоатом" відбулися 21 січня, на підприємстві. Працівників заводу привітав голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко.

«Ювілей заводу - свято для кожного, хто кожен день поспішає на роботу через його прохідну, - сказав він. - У цей день будь-який співробітник відчуває свою значимість в спільній справі і причетність до грандіозної події. Ювілей заводу - відмінний привід для привітання керівників і працівників. Для мене, як і для всіх харків'ян, «Турбоатом» - це не просто якась абревіатура, це візитна картка міста і вітчизняного машинобудування. Це - ім'я флагмана, яке знають не тільки в нашій країні, а й далеко за її межами, адже та високоякісна продукція заводу, яка поставляється на чотири континенти Миру, показує, що тут працюють професіонали з великої літери. Підприємство наростило потенціал, наукову базу, розширило географію поставок і заслужено визнано в світі одним з лідерів по виробництву продукції енергетичного машинобудування. Ваш колектив воістину заслуговує на увагу, поваги і пошани».

Кращі працівники підприємства були нагороджені грамотами виконавчого комітету міської ради, подяками міського голови, а також грамотами Харківської обласної ради та райдержадміністрації Немишлянська району. Ряд співробітників "Турбоатома" був нагороджений почесними знаками і удостоєний почесних звань підприємства.

Урочистості завершилися святковим концертом.

Довідка Харківський турбогенераторний завод почав роботу 21 січня 1934 року. Його спеціалізація остаточно визначилася в 1950-і роки. Сьогодні продукція підприємства відома більш ніж в 45 країнах світу. За 85-річну історію заводу харківські турбобудівники виготовили близько 400 парових турбін для ТЕС і ДРЕС, близько 170 турбін для АЕС, близько 500 гідравлічних турбін. 40% потужностей теплових електростанцій, 65% потужностей АЕС і 95% потужностей ГЕС України укомплектовані харківськими турбінами.


Олесь Леміщенко, відповідальний за інформаційну роботу ОПХО

 

В

 

В1