P12160486

 

20 лютого 2019 року в рамках Днів Федерації профспілок області в районах відбувся семінар з профспілковим активом Гайсинського та Теплицького районів.

 

В семінарі взяли участь: заступник Голови Федерації профспілок Вінницької області Володимир Слободянюк, фахівці Апарату ФПО: головний правовий інспектор праці Вадим Шевчук, головний спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Ірина Степанець та головний спеціаліст відділу правильності призначення пенсій управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій обалсті Антоніна Швець, голови райкомів, первинних профспілкових організацій різних галузей Гайсинського та Теплицького районів.

На початку семінару присутні хвилиною мовчання вшанували память Героїв Небесної сотні.

У своєму виступі заступник Голови Федерації профспілок Вінницької області Володимир Слободянюк розповів про роботу Федерації профспілок області та завдання, які стоять перед профспілками в умовах проведення реформ. Прагнучи дотримання прав кожної людини, досягнення суспільної злагоди та суттєвого підвищення рівня життя громадян, профспілки наголошують на об’єднанні зусиль органів виконавчої влади, організацій роботодавців і профспілок у справі досягнення європейських гарантій щодо умов праці та своєчасній виплаті гідної заробітної плати кожному працюючому, належного рівня соціального захисту працівників, соціальної справедливості, дотримання встановлених державою соціальних стандартів та гарантій.

 

P1660488

 

З інформацією ”Про основні завдання колдоговірної роботи на 2019 рік” виступила Ірина Степанець - головний спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Апарату ФПО.

Головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Шевчук дав фахові роз’яснення присутнім щодо актуальних питань трудового законодавства. З’акцентував увагу присутніх на особливостях легалізації профспілкових організацій та внесенні змін до Державного Реєстру юридичних осіб. Відповів на багаточисельні запитання.

Про порядок перерахунку пенсій у 2019 році поінформувала головний спеціаліст відділу правильності призначення пенсій управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Антоніна Швець, яка пояснила, що індексація пенсійних виплат з 1 березня 2019 р. торкнеться лише тих, пенсійні виплати яких розраховують, виходячи із заробітної плати. Надала вичерпну відповідь на питання, які цікавили профактив.

 

P1660479

 

Учасники семінару обмінялися думками та проблемними питаннями стосовно подальших дій профспілок в сучасних умовах.

Також зборами було обрано голів районних координаційних рад голів профспілкових комітетів:

в Гайсинському районі - Валентину Оріховську - голову райкому профспілки працівників освіти і науки;

в Теплицькому райні - Петра Шевченка - голову райкому профспілки працівників освіти і науки.

 

P1660473

 

P1660475

 

 Голова Федерації профспілок Вінницької області