d88d434cd5d84c4c2d40d1b2675949da L

29 березня 2019 року Федерація профспілок Вінницької області провела щоквартальний семінар фахівців членських організацій ФПО з організаційних, соціально-економічних, гуманітарних, правових питань та питань з охорони праці.

Вадим Шевчук - головний правовий інспектор праці Апарату ФПО, виступив з інформацією про зміни в трудовому та пенсійному законодавстві України. Дав роз’яснення про обчислення трудового стажу,  методику нарахування пенсій. Також поінформував учасників семінару про стан охорони праці і техніки безпеки на виробництвах області, про заходи щодо їх поліпшення та закцентував увагу на проведенні атестації робочих місць.

Ірина Степанець - головний спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Апарату ФПО, в інформації про рівень та стан виплати заробітної плати працівникам  повідомила що:

-  зарплати дійсно збільшуються, але в той же час - це не призводить до суттєвого підвищення рівня життя. Це відбувається тому, що ціни практично на всі продукти, товари та послуги випереджають зростання зарплат;

- кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості на 1 лютого становила 1,6 тис.;

- за останніми даними, у загальній кількості вакансій кожне шосте місце було в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги, майже кожне четверте - в промисловості;

-   найбільший попит на робочу силу за видами економічної діяльності спостерігався в промисловості, охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги, а найменший - у фінансовій та страховій діяльності та у мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку.

Cвітлана Демуцька - спеціаліст з питань гуманітарної роботи Апарату ФПО звернула увагу учасників семінару на тому, що 2019 рік – це рік 100-річчя утворення профспілкового об’єднання Вінниччини. В рамках підготовки до ювілею, заплановано ряд міжгалузевих заходів (VІІІ фотоконкурс ФПО «Гортаючи сторінки історії», ХІІІ Спартакіада ФПО). Розпочато збір документів, матеріалів та фотоматеріалів для видання збірки «100 років профоб’єднанню Вінниччини».

Аліна Трохименко - головний спеціаліст з питань організаційної роботи Апарату ФПО ознайомила учасників семінару зі змінами в положеннях про нагороди ФПУ та надала інформацію щодо замовлення   збірника нормативно-правових документів та практичних рекомендацій з профспілкової діяльності «ПРОФСПІЛКОВИЙ ДОВІДНИК».

В ході семінару були дані відповіді на питання учасників.

Федерація профспілок Вінницької області