DSC 0199

Медики Закарпаття активно займаються фізичною культурою і спортом, особистим прикладом пропагують здоровий спосіб життя.. Черговим оглядом спортивних досягнень медиків стала XІХ обласна галузева спартакіада працівників закладів охорони здоровя та санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця». Завдяки організаторам – департаменту охорони здоровя облдержадміністрації (т.в.о директора Тетяна Міцьо ) та обласної організації профспілки працівників охорони здоровя (голова Володимир Турок) на старт фінальних змагань у м. Ужгороді вийшла рекордна кількість учасників – 45 команд, усього близько 1100 спортсменів. Допомагала організаторам у проведенні спартакіади обласна організація ФСТ «Спартак» (голова Микола Щадей).

DSC 0089

Усього до програми спартакіади було включено 14 видів спорту. Найбільше команд було в кульовій стрільбі – 30, більярді – 28, настільному тенісі – 26, шахах і дартсі – по 24, в шашках – 22.

Як завжди, яскравою була урочиста церемонія відкриття спартакіади. Усі команди-учасниці пройшли маршем у складі спортивної колони, яка зайняла усю бігову доріжку ужгородського стадіону «Авангард». На чолі колони разом із прапороносцями – духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії. Зі своїми командами у колоні – головні лікарі та голови профкомів медичних закладів та санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», багато з яких самі брали участь у спартакіадних стартах. Більшість команд – в єдиній спортивній формі різних кольорів, разом з дітьми, що додавало особливого колориту цьому спортивному дійству.

Учасників спартакіади привітали голова оргкомітету спартакіади, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок, т.в.о директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації Тетяна Міцьо, голова облпрофради Володимир Фленько.

DSC 0125

Протягом майже усього дня на спортивних майданчиках міста Ужгорода точилася напружена спортивна боротьба спортсменів-медиків нашого краю. До суддівства на спартакіаді були залучені кращі спортивні арбітри Закарпаття на чолі з суддею Національної категорії Анатолієм Плехановим.

У змаганнях із сімейних стартів, більярду та шахів (чоловіки) перемогли спортсмени обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака, у міні – футболі та легкоатлетичному кросі – КНП «Мукачівська центральна районна лікарня». У кульовій стрільбі та настільному тенісі (чоловіки) не було рівних команді КЗ «Свалявська районна лікарня». У волейболі серед жінок перемогла команда ТОВ «Сузір’я» - санаторію «Квітка Полонини», а серед чоловіків – санаторію «Сонячне Закарпаття». В шашках серед жінок кращою була команда КЗ «Іршавська районна лікарня», а серед чоловіків – КЗ «Ужгородська районна лікарня». В перетягуванні канату найсильнішими були спортсмени обласної клінічної стоматполіклініки, в плаванні – обласної дитячої лікарні, а в настільному тенісі (жінки) - обласного клінічного онкологічного диспансеру. Перше місце в армспорті у різних вагових категоріях зайняли представники команд обласного онкодиспансеру, облстоматполіклініки та КЗ «Хустська районна лікарня», а в гирьовому спорті – КНП «Іршавський центр первинної медико – санітарної допомоги», КЗ «Ужгородська районна лікарня» та обласної психіатричної лікарні м. Берегово.

DSC 0226

За підсумками усіх видів найкраще виступили спортсмени обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака, КНП «Іршавський центр медико - санітарної допомоги» та КЗ «Виноградівська районна лікарня», які здобули по п’ять призових місць, КНП «Мукачівська центральна районна лікарня» – 4 призових місця. А усього призерами спартакіади стали представники 30 команд із 45 учасниць.

Нагороди організаторів спартакіади переможцям змагань у окремих видах та індивідуальному заліку вручили голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, голова оргкомітету Володимир Турок, головний суддя спартакіади Анатолій Плеханов, інші члени оргкомітету.

DSC 0263

На фото:

- відкриває спартакіаду медиків голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок ( в центрі);

- на урочистому відкритті спартакіади - команда обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака;

- на майданчику – волейболісти;

- момент футбольного матчу;

- змагання з кульової стрільби;

- нагородження переможців спартакіади;

- чемпіон спартакіади з більярду Юрій Левчак;

- спортсмени КНП «Іршавський центр медико - санітарної допомоги» успішно виступили на спартакіаді.

DSC 0369

Сергій Баранчиков,